LEPA BRENA: I danas sam Fahreta!
Foto: Damir Dervišagić

Ne stidi se porekla

LEPA BRENA: I danas sam Fahreta!

Stars -
Bila sam i ostala to što jesam, ponosna na moje roditelje, na moje korene i poštujem svoje ime i prezime, rekla je pevačica

Lepa Brena, čije je puno ime Fahreta Jahić Živojinović, uoči koncerta na stadionu Krnjak pored Karlovca u subotu, na Dan žena, rekla je da se nikada nije stidela svog imena i da je ponosna na svoje poreklo.

"Zašto bih se stidela?! Ja sam bila i ostala to što jesam. Ponosna sam na moje roditelje, na moje korene. Svaka osoba koju je majka rodila ovakvu kao mene treba da ceni svoje roditelje, poštuje svoje ime i prezime i svoje poreklo. Tako da sam ja ostala ono što jesam. Jedino su se sa mojom popularnošću menjali drugi oko mene", rekla je Lepa Brena kod Elizabete Gojan na HRT.

Ime Brena dao joj je trener košarke Vlado, jer mu je bilo teško da je zove Fahreta, po nekoj lepotici za koju ni sama nije čula, a Lepa joj je dodao voditelj Milovan Ilić Minimaks. Rekla je da ju je svojevremeno, dok je imala 15 kilograma viška, jedan konobar uporedio sa trafo-stanicom i rekao da je "kao odvaljeno bosansko brdo".

Brena je otkrila i da je na ekavicu prešla na savet saradnika i da su joj rekli da treba da se odluči između ekavice i ijekavice jer ih je mešala. Iako joj je bilo neugodno, u jednom trenutku se odlučila za ekavicu i tražila je da je u ispravljaju ukoliko bude koristila ijekavski. Kazala je da joj se nikad ne dogodi "da se vrati na ijekavski govor".

Deklarisana Jugoslovenka

Lepa Brena je rekla da je se uvek deklarisala kao Jugoslovenka, iako je to prošlost, i da i danas voli lokaciju od Vardara pa do Triglava, iako su to prošla vremena. Objasnila je da to nema nikakvu političku pozadinu, već da je naprosto pevala na prostoru cele bivše Jugoslavije, za tržište od 25 miliona ljudi.

http://www.youtube.com/watch?v=Cxkc5QD20fw
http://www.youtube.com/watch?v=-82J3gIXjII

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track