LEVANTE UDALJIO ATLETIKO OD TITULE: Real i Barselona još mogu do trona

Primera

LEVANTE UDALJIO ATLETIKO OD TITULE: Real i Barselona još mogu do trona

Fudbal -
Atletiko je i dalje prvi ima tri boda više od Katalonaca i šest od Reala, koji ima dva meča manje

Fudbaleri Levantea savladali su u derbiju 36. kola španske Primere Atletiko Madrid 2:0 i tako zakomplikovali borbu za titulu.

Četa trenera Dijega Simeonea, koja se plasirala u finale Lige šampiona, zapala je u probleme već u sedmom minutu kada je autogol postigao Felipe Luis, a dileme oko pobednika rešio je Baral u 68. minutu.

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da je trka za titulom tek sada postala zanimljiva, što je odlično za tim.

"Nećemo posmatrati ovaj poraz negativno. Ovo je samo ostavilo trku otvorenom i sada će biti još interesantnije“, rekao je Simeone.

Trener Madriđana iskoristio je priliku i da pohvali dva rivala sa kojima se takmiči za titulu.

"Uvek sam govorio da se takmičimo sa moćnim protivnicima. Gledali smo ih kako gube i bilo nam je teško da shvatimo to. Sada je došao red na nas da izgubimo. Iza nas su tri fantastične nedelje, bili smo odlični i igrali dobar fudbal“, objasnio je Dijego Simeone.

Argentinac je dodao da je sudbina Atletika i dalje u njegovim rukama i da zavise isključivo od toga kako će odigrati naredna dva meča protiv Malage i Barselone.

"Poraz je nešto najboje što je u ovom trenutku moglo da nam se desi. To će nas podstaći da mnogo radimo do kraja prvenstva. Ovo je idealno za igrače. I dalje zavisimo isključivo od nas samih. Moramo da ispravimo sve greške u utakmicama koje nam predstoje“, zaključio je Simeone.

Atletiko koji je promašio veliki broj prilika je i dalje prvi sa 88 bodova, tri više od Barselone, koja je u subotu remizirala sa Hetafeom, i šest od Reala, koji ima dva meča manje i u nedelju uveče čeka Valensiju.

http://www.youtube.com/watch?v=1Lv7fTPVNqM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track