LICEMERI: FIFA priznala veliku Albaniju
Foto: Zoran Šaponjić

Odbačena žalba Fudbalskog saveza srbije

LICEMERI: FIFA priznala veliku Albaniju

Fudbal -
Ljudima u Nionu nije zasmetalo što su u južnom delu Mitrovici fudbaleri igrali pod grbom kosovskog saveza i uz nacionalna obeležja
1 / 3 Foto: Zoran Šaponjić

Zadnja rupa na svirali.

Povodom žalbe koju je Fudbalski savez Srbije (FSS) uputio Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA), a u kojoj se traži da se Fudbalskom savezu Kosova (FSK) zabrani da igra utakmice, FIFA je odgovorila da FSK nije prekršio nijednu tačku sporazuma.Nepoštovanje dogovoraKao razlog FSS je naveo niz propusta u organizaciji utakmice između Kosova i Haitija, nepoštovanje dogovora sa FIFA o veličini amblema na dresovima i zvezdice u veličini slova „o“, ali pre svega je naglašeno da je ta „predstava iskorišćena kao direktan akt napada na Republiku Srbiju, naše građane, simbole i državnost“. Iz FIFA je juče stigao, nažalost, očekivan odgovor.Nisu ništa videli- Iznenađeni smo vašom žalbom u kojoj kažete da je Kosovo prekršilo drugu tačku sporazuma od 10. januara, a koja kaže da na dresu ne mogu da stoje nacionalni simboli Kosova (zastava, amblem itd.) ili da se svira nacionalna himna. Nakon detaljnog čitanja vašeg dopisa, kao i na osnovu izveštaja delegata FIFA sa utakmice, zaključili smo da ni FSK ni FIFA ni na koji način nisu prekršili sporazum. Amblem koji se nalazio na dresu reprezentativaca nije nacionalni simbol, nego grb Fudbalskog saveza Kosova - stoji u saopštenju generalnog sekretara FIFA Markusa Katnera.

UEFA nemilosrdnaKAZNA BAJERNU ZBOG KOSOVAEvropska fudbalska federacija pokrenula je disciplinski postupak protiv minhenskog Bajerna zbog transparenta koji su njegovi navijači istakli tokom duela Lige šampiona sa Arsenalom. Pristalice Bajerna su, naime, napisali: „Recite NE rasizmu, recite DA Kosovu, prihvatite Kosovo u UEFA“.S obzirom na to da je transparent političke sadržine, a iz UEFA insistiraju na razdvajanju politike i sporta, u najskorije vreme može se očekivati visina kazne za Bajern, koja gotovo sigurno neće biti blaga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track