LIGA ŠAMPIONA: Bane za Srbiju, Žoze za istoriju
Foto: Fonet

U Londonu pada odluka o finalisti

LIGA ŠAMPIONA: Bane za Srbiju, Žoze za istoriju

Fudbal -
Ako Čelsi savlada Atletiko, Murinjo će biti jedini koji je vodio tri različita kluba u završnici, a Ivanović će doneti Srbiji sedmo finale

Rat do istrebljenja!Najkontroverzniji menadžer na planeti Žoze Murinjo ubeđen je da će sa svojom armijom iz poslednje linije uspeti da postane jedini trener na planeti kome je pošlo za rukom da sa tri različita kluba odigra isto toliko finala Lige šampiona! Nakon remija bez golova na stadionu Visente Kalderonu u kome Portugalac nije mogao da računa na svog glavnog defanzivca Ivanovića, Murinjo je siguran da Atletiko večeras (20.45) neće moći da probije bedem ispred Švarcerovog gola, dok Srbija očekuje da i sedmi put zaredom ima svog predstavnika u najvažnijoj utakmici sezone.

Taktičar... Žoze Murinjo
Taktičar... Žoze Murinjo

Englezi sanjaju- Spremni smo za rat! Atletiko dolazi na Stamford da ispuni višedecenijski san, ali i mi imamo svoje snove. I ja želim da budem prvi menadžer s tri pehara Lige šampiona, ali s tri različita kluba. I Šurle, Ivanović ili Kejhil imaju snove. Motivacija nikom ne fali i ona ne rešava ovakve duele. Rešava ih hladna glava i strategija. Zato sam ubeđen da će nas kameni zid ispred Švarcera odvesti u finale. Ako momci iz odbrane budu na visini zadatka, ne vidim način da nam Madriđani daju gol. Mi ćemo se već nekako snaći da pogodimo njihov - najavio je Murinjo još jednu taktički iscrpljujuću utakmicu.

Španci se ne predajuČudotvorac s klupe Atletika Dijego Simeone krči put ka tituli prvaka Španije, ali i pored izostanka kapitena Gabija i motora ekipe Arde Turana, Argentinac se neće predati na Stamfordu.- Fale nam dvojica veoma bitnih igrača. Ipak, ovakvi mečevi se igraju srcem. Priznajem da sam oduševljen načinom na koji Žoze vodi tim. Pokazao je da je možda najbolji taktičar dosad, ali verujem da svoje umeće neće moći da demostrira u Lisabonu - kazao je Simeone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track