POMEŠANE EMOCIJE U LIVERPULU: Borba za titulu na dan sećanja na žrtve Hilsboroa

Derbi Premijer lige

POMEŠANE EMOCIJE U LIVERPULU: Borba za titulu na dan sećanja na žrtve Hilsboroa

Fudbal -
Liverpul u nedelju sa Mančester sitijem igra jednu od najvećih utakmica u ovom veku, klub sa nfilda istovremeno odaje počast žrtvama najveće tragedije na britanskim stadionima

LIVERPUL - Bivši fudbaler Liverpula Džejmi Karager izjavio je da bi eventualna pobeda tog kluba u predstojećem derbiju sa Mančester sitijem značila mnogo i samom klubu, ali i porodicama žrtava tragedije na stadionu Hilsboro.Duel Liverpula i Sitija na programu je u nedelju od 14.37 časova, ali će to ujedno biti i dan žalosti na Enfildu, jer će klub odati počast navijačima koji su pre 25 godina izgubili život na stadionu u Šefildu. Upravo zbog poštovanja prema žrtvama te tragedije utakmica počinje sa sedam minuta zakašnjenja.

U takvoj situaciji biće mnogo emoćija na stadionu, posebno jer Liverpul igra jednu od najvećih utakmica u ovom veku. Na Enfildu svi razmišljaju samo o pobedi i o tituli. "Ako Liverpul pobedi biće to veliki dan i za klub, za grad, za porodice nastradalih navijača. To je važan dan za njih, dan koji nikada ne smemo da zaboravimo", rekao je Karager. Fudbaleri Liverpula jure prvu titulu u poslednje 24 godine, a u duelu sa Sitijem pokušaće da upišu čak desetu uzastopnu pobedu. Njihov međusobni duel možda neće rešiti pitanje šampiona, ali će pobednik svakako biti mnogo bliži trofeju.

Prvotimac Liverpula Luis Suares istakao je da mu je uspeh kluba mnogo važniji od ličnog i da bih se odrekao "zlatne kopačke" ako bi crveni konačno osvojili titulu u Premijer ligi."Ja sam napadač, volim da dajem golove, ali bih više voleo da Liverpul završi sezonu u Premijer ligi kao jedna od najboljih ekipa i da se plasira u Ligu šampiona", rekao je Suares.On je ove sezone postigao 29 golova na 28 utakmica i u konkurenciji je da osvoji "zlatnu kopačku" za najboljeg strelca u Evropi ove sezone.

"Istina je da bi mi ta nagrada značila, jer sam se poslednjih godina trudio da pružim svoj maksimum u dresu Liverpula i pomognem ekipi. Međutim, ponavljam, rado bih ostao bez te nagrade, ako bi Liverpul osvojio titulu", poručio je Urugvajac. Luis Suares je u Liverpul došao 2011. godine, odigrao je 105 utakmica i postigao 67 golova.Liverpul je trenutno prvi na tabeli Premijer lige sa 74 boda, dok je Siti treći sa četiri boda manje, ali i sa dva meča manje. Nesreća na stadionu Hilsboro dogodila se pre tačno 25 godina, 15. aprila 1989. godine, u polufinalu FA Kupa između Notingem foresta i Liverpula. U najvećoj tragediji na britanskim stadionima poginulo je 96 navijača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track