LIVERPUL NADOMAK TITULE: Suarez i Sterling utišali Kanarince iz Noriča
Foto: AP

Tri koraka do sna

LIVERPUL NADOMAK TITULE: Suarez i Sterling utišali Kanarince iz Noriča

Fudbal -
Četa Brendona Rodžersa sada ima 80 bodova, pet više od drugoplasiranog Čelsija protiv kojeg igra u narednom kolu na svom "Enfild Roudu"

NORIČ - Fudbaleri Liverpula posle teške muke savladali su kao gosti ekipu Noriča sa 3:2 (2:0) i napravili ogroman korak ka tituli prvaka Engleske.

Četa Brendona Rodžersa sada ima 80 bodova, pet više od drugoplasiranog Čelsija protiv kojeg igra u narednom kolu na svom "Enfild Roudu".

Liverpul je već posle 11 minuta imao veliku prednost, pošto su Rahim Sterling u 4. i Luis Suarez sedam minuta kasnije postigli po jedan pogodak.

Međutim, "Kanarinci" se nisu predavali. Nespretna intervencija golmana Simona Minjola uzrokovala je gol za Norič u 54. minutu, a strelac je bio Geri Huper.

Navalili su domaćini na gol Liverpula, propustili nekoliko prilika, a kazna je stigla u 62. minutu kada je Sterling postigao svoj drugi pogodak posle solo akcije od 60-tak metara.

Konačnih 2:3 postavio je Robert Snodgras u 77. minutu, a Minjole se iskupio za grešku kada je u finišu na gol crti odbranio šut Hupera.

Ostala su tri kola do kraja, a Liverpul bi već u narednom kolu mogao da proslavi titulu, prvu posle 24 godine. Trenutno Redsi imaju 80 bodova, Čelsi ima 75, a Mančester Siti 71 i dva meča manje.

Menadžer Liverpula Brendon Rodžers posle meča je rekao da je cilj tima titula, ali i 100 postignutih golova u jednoj sezoni.

"Najvažnije je da smo osvojili tri boda, i pokazali dobar nivo igre. Postigli smo 96 golova, hoćemo da pređemo i brojku od 100 pogodaka, to bi bio neverovatan uspeh. Objekivan cilj na početku sezone bio je kvalifikovanje za Ligu šampiona, samo to je neverovatan uspeh, ali sada smo svesni da nismo mogli da budemo ispod trećeg mesta. Nastavićemo borbu za titulu protiv Čelsija sledeće nedelje, atmosfera na Enfildu će biti neverovatna", rekao je Rodžers.

http://www.youtube.com/watch?v=TPKOZ1Pm61I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track