Ljajić: Razočaran sam uvredljivim rečima iz DS

Ljajić: Razočaran sam uvredljivim rečima iz DS

Politika -
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije kaže da je dobio dve oprečne informacije o ishodu sastanka u DS - da se ne slažu sa učešćem SDPS-a u novoj vladi te da SDPS treba sam da odluči o tome

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je u sredu veče da će predsedništvo njegove stranke u četvrtak odlučiti o učešću u novoj vladi Srbije.

Ljajić je rekao da je vrh Demokratske stranke, koalicionog partnera sa kojim je SDPS nastupio na izborima 6. maja, raspravljao o njegovom eventualnom ulasku u vladu čiji će osnov činiti SNS, koalicija oko SPS-a i URS.

Ljajić je dodao da je dobio dve oprečne informacije o ishodu sastanka u DS - najpre da se ne slažu sa učešćem SDPS-a u novoj vladi, a potom i da SDPS treba sam da odluči o tome.

Ljajić je naveo da je "veoma razočaran što je na sednici vrha DS bilo i uvredljivih izlaganja na njegov račun i zamerki što je upošte zatražio od DS-a da se izjasni o učešću SDPS-a u novoj vladi".

"Ja sam samo želeo da budem korektan prema koalicionom partneru i da mu ništa ne radim iza leđa", kazao je Ljajić. Lider SDPS-a je ranije rekao da je dobio ponudu da uđe u novu vladu, ali da će to učiniti samo ako se sa tim složi DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track