Ljajić:Odgovoriću Dačiću do utorka
Foto: KURIR

najavio

Ljajić:Odgovoriću Dačiću do utorka

Politika -
"Imamo razloge moralne prirode nama potrebna saglasnost i dogovor sa Demokratskom strankom. Ukoliko tog dogovora nema, mi ćemo biti sasvim sigurno konstruktivna opozicija", rekao je Ljajić

BEOGRAD - Lider Socijalidemokratske patije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da će se najkasnije do utorka znati kakav će biti odgovor SDPS na ponudu mandatara Ivice Dačića za učešće te stranke u parlamentarnoj većini.

"Izvesno je da ja neću biti u tom kabinetu u bilo kojoj varijanti, s obzirom da sam i u predizbornoj kampanji govorio da neću sedeti u budućoj vladi ma ko da je formira. Bilo bi neozbiljno da taj princip i to obećanje prekršim", kazao je Ljajić

Prema njegovim recima, ono o čemu SDPS razgovara je modalitet odnosa sa budućom vladajućom koalicijom - da li će SDPS biii konstruktivna opozicija ili će direktno učestvovati u toj vladi.

"Imamo razloge moralne prirode - da smo bili na jednoj listi i da bi svako pretrčavanje u moralnom, pa dugoročno i u političkom smislu bilo kontraproduktivno. Zato je nama potrebna saglasnost i dogovor sa Demokratskom strankom. Ukoliko tog dogovora nema, mi ćemo biti sasvim sigurno konstruktivna opozicija", rekao je Ljajić.

Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić je ranije najavio da će iduće sedmice zajedno sa zamenikom vršioca dužnosti Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem razgovarati o detaljima eventualnog Ljajićevog učešća u vladi kome je u petak 13. jula predstavio ciljeve nove vlade.

Ljajić je i ranije najavio, da će pre novog sastanka sa mandatarom, razgovorati sa DS-om jer je na listi demokrata nastupio na izborima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track