Ljubisav Orbović: Postoji spremnost tri strane da se vodi dijalog
Foto: Tanjug

Radna grupa

Ljubisav Orbović: Postoji spremnost tri strane da se vodi dijalog

Društvo -
Postoji spremnost vlade i drugih partnera da se vodi dijalog, da se o zakonu razgovara, rekao je Orbović

BEOGRAD - Predsednik SSSS Ljubisav Orbović izjavio je danas da će se kroz izmene Zakona o radu boriti da se prava radnika ne umanje i da je nakon formiranja nove grupe koja će raditi na izmenama zakona iskazana spremnost da se vodi dijalog i nađu adekvatna rešenja.

"Postoji spremnost vlade i drugih partnera da se vodi dijalog, da se o zakonu razgovara", rekao je Orbović.

Nova radna grupa koja će pripremeti izmene Zakona o radu sastaće se u ponedeljak, 3. februara, a kako je najavio ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, nacrt izmena Zakona o radu biće gotov do 1. maja, a usvajanje tog zakona očekuje se do kraja juna.Orbović je kazao da ranije sindikati nisu imali mogućnost da ukažu na primedbe o tom zakonu.Prema njegovim rečima, radna grupa koju će činiti predstavnici Vlade Srbije, sindikata i poslodavaca, sastajaće se na svakih 15 dana.

Upitan kako će biti rešen problem isplate otpremnina, gde poslodavci traže da ne isplaćuju otpremnimu za ceo vremenski period, već samo za period poslednjeg zaposlenja, čemu se sindikati protive, Orbović je rekao da postoji mogućost da bude osnovan fond u koji bi se uplaćivala sredstva i iz njega se isplaćivala ta razlika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track