LJUDINA OD ČOVEKA: Miloš Ninković dao najviše novca od potrebnih 80.000 evra za lečenje male Une!
Foto: Saša Pavlić

Prikupljen skoro sav novac za operaciju bolesne devojčice

LJUDINA OD ČOVEKA: Miloš Ninković dao najviše novca od potrebnih 80.000 evra za lečenje male Une!

Društvo -
Svaka čast: Posle apela Kurira, Miloš Ninković uplatio ogromnu cifru za lečenje devojčice obolele od najtežeg oblika leukemije, koja u Frankfurtu čeka transplantaciju koštane srži. Njegov primer sledile mnoge javne ličnosti

BEOGRAD - Una ujedinila Srbiju!

Novac za transplantaciju koštane srži za dvogodišnju Unu Savić, koja boluje od najtežeg oblika leukemije „filadelfija plus“ i nalazi se u Frankfurtu, u sredu je uplatio Miloš Ninković, fudbaler Crvene zvezde, saznaje Kurir.

Nakon našeg apela za pomoć koji smo objavili u štampanom i elektronskom izdanju, koje je juče imalo više od 21.000 hiljada šerova na Fejsbuku, fudbaler je odlučio da pomogne porodici Savić i donira veliku sumu od potrebnih 80.000 evra, koliko nedostaje za operaciju male Une.

Pored Ninkovića, novac su uplatile mnogobrojne kompanije, političari, pevači i drugi koje je dirnula tužna priča o bolesnoj devojčici.Human i skroman- Miloš je izdvojio ogromnu sumu za pomoć Uni i uplatio je na račun nemačke bolnice, gde će se devojčica operisati. Ne želi da priča o kolikom iznosu je reč jer ne voli da se eksponira. Ovo nije prvi put da on pomaže bolesnima, naročito deci. Svaku humanitarnu akciju je podržao i nastaviće to da radi - kaže izvor Kurira blizak poznatom fudbaleru i dodaje da je Ninković želeo da ostane anoniman, ali sticajem okolnosti vest je procurila.Kada je to čuo Unin otac Saša Savić, oduševio se i ponovo dodao da ako se desi da novca bude više nego što je potrebno za lečenje njegove ćerke, prebaciće to u humanitarni fond.

Miloš Ninković
Miloš Ninković

Roditelji odahnuli- Još ne mogu da verujem da je novac stvarno uplaćen jer sam do sada imao bezbroj lažnih obećanja koja su mi samo davala nadu, a nakon toga ništa. Ovaj put je izgleda stvarno. Ja sam to rekao već nekoliko puta i ponoviću: Ako se slučajno desi da moje dete dobije više para nego što bude potrebno za operaciju i lečenje, odmah ću višak novca preusmeriti u humanitarni fond Sergeja Trifunovića. Sa njim sam se tako dogovorio i on je to odobrio. Ne želim da iko posumnja da ću zadržati jedan jedini dinar dok druga bolesna deca mogu da umru - kaže za Kurir Saša i dodaje da je zahvalan svima koji su bili uz njih i pomogli.Pored Miloša Ninkovića i naroda koji je svim srcem slao SMS poruke za Unu i uplaćivao koliko može, izdvojili su se mnogi političari, kompanije i pevači. Pevačice Ana Bekuta i Indira Radić, političari Rasim Ljajić, Dragan Marković Palma, Aleksandar Antić...

Spas u poslednjem trenutku... Una Savić
Spas u poslednjem trenutku... Una Savić

Pomozite bolesnima!S obzirom na to da se ne zna koliko će još novca biti potrebno za boravak u bolnici i nastavak lečenja, možete uplaćivati novac, a sva sredstva koja „preteknu“ porodica Savić će uplatiti u humanitarni fond Sergeja Trifunovića kako bi se pomoglo i drugoj bolesnoj deci.Račun za pomoć otvoren je u Komercijalnoj banci na ime Una Savićbr. dinarskog računa: 205-9011005219862-38br. deviznog računa: 9031019889411 RS35205903101988941194SMS broj za pomoćZa pomoć maloj Uni Savić aktiviran je i poseban SMS broj na koji se mogu slati poruke i tako donirati novac na njen račun. Broj na koji treba poslati poruku je 2205, a cena SMS je 100 dinara. Važi za sve mreže.

Saša Mirković
Saša Mirković

Sledite primerGrad Zaječar dao 400.000 dinaraSaša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara, rekao je da je celokupno gradsko veće bilo složno kada je reč o pomoći za devojčicu.- Kao i uvek, Zaječar će imati društvenu odgovornost da pomogne bolesnoj Uni Savić. Na današnjem gradskom veću doneta je odluka da Zaječar maloj Uni pomogne sa 400.000 dinara, a odbornička grupa SNS i ja sakupili smo 100.000 dinara, koje ćemo takođe uplatiti u toku dana.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

SNS uz Unu

Vučić pokrenuo naprednjake

Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke, apelovao je juče da se svi uključe u humanitarnu akciju za Unu Savić.- SNS apeluje na sve svoje članove, simpatizere i sve druge ljude dobre volje da pomognu kako bi se sakupio novac za lečenje male Une koja boluje od najtežeg oblika leukemije. Srpska napredna stranka se uključila u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za malu Unu Savić kojoj je potrebno još 80.000 evra presađivanje koštane srži - napisano je juče na plakatu, koji je na svojoj zvaničnoj stranici objavio Vučić.

I oni su uplatili novac za Unu- 500.000 dinara kompanija „Millennium Team“- 400.000 dinara grad Zaječar- 100.000 dinara Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara, i odbornička grupa SNS- 100.000 dinara Dijana Janković, pevačica- 50.000 dinara Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija- 50.000 dinara Ana Bekuta, pevačica- nepoznata cifra:- Aleksandar Antić, ministar saobraćaja- Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije- Aleksandar Jovičić, šef poslaničke grupe SNS- Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“- Vojin Biljić, advokat- Miroslav Ilić, pevač- Indira Radić, pevačica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja