LOCIRAN: Rožajski narko bos Safet Kalić u Turskoj
Foto: Beta, Vesti

Traži ga i Interpol

LOCIRAN: Rožajski narko bos Safet Kalić u Turskoj

Crna Hronika -
Policija mu je ušla u trag na osnovnu telefonskih razgovora sa članovima porodice

PODGORICA - Odbegli narko-bos iz Rožaja Safet Kalić (45), za kojim je crnogorska policija raspisala Interpolovu poternicu, nalazi se u Turskoj.

Za Kalićem je poternica raspisana zbog sumnje da je počinio krivično delo pranja novca u iznosu od više miliona evra stečenog od preprodaje droge. Policija je Kalića locirala na osnovnu telefonskih razgovora članova njegove porodice.

Sumnja se da Kalić trenutno živi bez ikakvog skrivanja u turskom distriktu Širnak na jugu Anadolije, a ta oblast se nalazi na granici Turske oko 50 kilometara od Irana i 80 kilometara od Sirije. Portparol Uprave policije Tamara Popović kazala je "“Danu"” da je crnogorska policija obavestila kolege u Turskoj o saznanjima da se Kalić nalazi u toj državi, ali nije želela da saopštava više detalja o tom slučaju.

Safet Kalić je pobegao iz Crne Gore krajem 2011. godine. Njemu se sudi u odsustvu, a prema odluci crnogorskog pravosuđa, oduzeta mu je imovina vredna više od 22 miliona evra. On se tereti za krivično delo pranja novca, koji je, kako se sumnja, zaradio do šverca droge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track