Lokalizovani požari na oko 100 hektara

Kruševac

Lokalizovani požari na oko 100 hektara

Srbija -
Dva velika požara koja su izbila između sela Bošnjane, Šanac i Velika Kruševica kod Kruševca, ugašena su noćas zahvaljujući maksimalnim naporima velikog broja vatrogasaca, rekao komandir vatrogasne jedinice Dušan Vasiljković

KRUŠEVAC - Dva velika požara koja su izbila juče između sela Bošnjane, Šanac i Velika Kruševica kod Kruševca, ugašena su noćas zahvaljujući maksimalnim naporima velikog broja vatrogasaca, rekao je danas komandir vatrogasne jedinice Dušan Vasiljković.

Uprkos brojnim apelima Odeljenja za vanredne situacije da se ne pali nisko rastinje na otvorenom prostoru kada su visoke temperature, požar je izbio upravo iz tog razloga, rekao je Vasiljković.

Prema njegovim rečima, požar je vatrogasno-spasilačkoj jedinici prijavljen juče oko 14 časova, a lokalizovan je, zbog velike površine koju je zahvatio, tek oko 22 sata. U akciji gašenja požara učestovalo je 13 vatrogasaca i pet vozila.

Koordinator grupe za vanredne situacije gradske uprave Kruševac Dušan Todorović rekao je danas da su požari zahvatili površinu od oko 100 hektara i da je materijalna šteta velika.

"Ribočuvarska služba je prva primetila požar kod skele u mestu Bošnjane i o tome obavestila sektor za vanredne situacije. Požar se u međuvremenu proširio i sada se već može reći da je zahvatio površinu od 100 hektara", kazao je Todorović.

On je dodao da su u akciji gašenja požara učestvovali predstavnici mesne zajednice i avio kluba "Mihajlo Živić" koji su prvo procenili površinu požara, a nakon toga i gasili deo zahvaćen požarom vodom iz vazduha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track