LOM U LJUBLJANI: Brega i Alen pevali hitove Bijelog dugmeta!
Foto: Kurir Štampano

Turneja povodom 40 godina benda

LOM U LJUBLJANI: Brega i Alen pevali hitove Bijelog dugmeta!

Stars -
Publika je više od dva i po sata uživala u pesmama Bregovića od kojih je čak dvadeset i dve bilo iz starog repertoara Bijelog dugmeta

Goran Bregović nastupio je u Ljubljani u "Gospodarkom rastavišću" više od 10.000 ljudi. Publika je više od dva i po sata uživala u pesmama Bregovića od kojih je čak dvadeset i dve bilo iz starog repertoara "Bijelog dugmeta".

Alen Islamović je pevao stare hitove, a ovacije je doživeo zajedno sa Bregovićem kada je izvodio pesme kao što su "Loše vino" i "Ružica si bila".

Publika je igrala i pevala, kao da je vreme stare euforije sedamdesetih kada su momci iz “Bijelog dugmetra” harali bivšom Jugoslavijom.

"Nezapamćena gužva, ovo Ljubljana odavno nije videla. Mislim da nikad nije bilo toliko publike na koncertu na otvorenom prostoru. Sve je prošlo u najboljem redu", rekao je Leon Ribnikar organizator Ljubljanskog koncerta.

U nastupu su uživali brojni poznati, među kojima su bili Zoran Predin, Branko Đurić Đuro i drugi. Goran Bregović je na ovaj način započeo turneju povodom 40 godina od osnivanja "Bijelog dugmeta“ koja će se nastaviti u još dvadesetak evropskih gradova.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track