NEZAPAMĆENO: Lopovi ukrali zgradu u Šapcu?!

Odnosili sve od reda

NEZAPAMĆENO: Lopovi ukrali zgradu u Šapcu?!

Crna Hronika -
Za dve godine lopovi su srušili i odneli objekete šabačkog Autosaobraćajnog preduzeća "7. juli“. Policija je privela 70 osoba, ali niko nije zadržan jer je preduzeće u stečaju i nema vlasnika

ŠABAC - Za dve godine lopovi su srušili i odneli objekete šabačkog Autosaobraćajnog preduzeća "7. juli“. Na mestu zgrada koje je bila na oko 4 hektara sada su ruševine.

Policija je privela 70 osoba koje su čak i preko dana rušili i odnosi objekte, ali niko nije zadržan u zatvoru jer je preduzeće u stečaju i nema vlasnika. Lopovi su sada počeli da ruše objekte u blizini, čiji vlasnici se takođe ne pojavljuju.Kada je firma otišla u stečaj, lopovi su počeli da krčme imovinu. U početku noću, a kasnije i naočigled prolaznika."Mahom je to preko dana. Tu su bili kamioni i po 20-30 ljudi. Nosili su bez ikakvog stida", kaže Petar Pavić, bivši radnik.Lopovi su doneli sve što se moglo odneti – benzijsku stanicu, autobuse i razmontirali kompletne hale. Prvo su skidali metalne delove, zatim kopali podzemne kablove sa metalom, a onda počeli da ruše zidove i odnose cigle.Posle raskida kupoprodajnog ugovora sa Milom Jerkovićem 2008. godine, preduzeće je stiglo do stečaja. Obespravljeni radnici kojima je bivši vlasnik ostao dužan, nemoćni da zaštite imovinu, kradje su prijavili policiji."Oni nam kažu da odemo i mi da uzmemo nešto ako ima, jer nam preduzeće duguje", kaže Milan Todorović, bivši radnik.Policija je privodila lopove, ali sudski postupak nisu mogli da pokrenu ni protiv koga, jer firma nema vlasnika."Mi smo obradili 29 događaja zaticanja izvršilaca na licu mesta tokom kojih je zatečeno 72 lica. Ali, osim policijskih službenika i nekolicine bivših radnike, nije bilo zainteresovanih da se očuva ta imovina", kaže Zoran Todić, pomoćnik komandira PU Šabac.I ono što je policija pronašla, stoji ispred njihove zgrade, jer nemaju kome da vrate.Priča o ne brizi ne zaustavlja se ovde, ali se ne zaustavljaju ni lopovi. Sada su prešli preko puta, i počeli da ruše nekadašnje objekte Zasatava Prometa, čiji vlasnik je sada Verano motors. Vlasnici, se, kažu u policiji ne pojavlju, što lopovima, izgleda savršeno odgovara da i ovde dovrše posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja