LOŠE VESTI: Šumaher premešten na rehabilitaciju, ali šanse za potpuni oporavak vrlo male

Van životne opasnosti

LOŠE VESTI: Šumaher premešten na rehabilitaciju, ali šanse za potpuni oporavak vrlo male

Ostali sportovi -
Lekari su procenili da mogu još vrlo malo da urade po pitanju Mihaelovog oporavka i da je prošao pravi trenutak kada je Nemac trebao skroz da se probudi

Mihael Šumaher je preseljen sa odeljenja intezivne nege na odeljenje za rehabilitaciju, ali šanse da se potpuno oporavi svedene su na minimum, pišu danas nemački mediji. Zvaničnih potvrda za ovu informaciju još uvek nema.

Ukoliko je ova vest tačna, to je znak da je 45-godišnji bivši vozač Formule 1 van opasnosti od umiranja od posledica povreda zadobijenih na skijanju 29. decembra prošle godine.

Međutim, loša vest je ta da su lekari procenili da mogu još vrlo malo da urade po pitanju njegovog oporavka i da je prošao pravi trenutak kada je Mihael trebao skroz da se probudi. Izvori bliski timu lekara rekli su da će uskoro doći trenutak kada će lekari morati da obaveste njegovu suprugu Korinu, brata Ralfa i oca Rolfa da ne postoji više ništa što mogu da urade za njega.

Rehabilitacija, na koju je navodno prebačen sedmostruki šampion Formule 1, podrazumeva da će dobijati istu terapiju masaže i toniranje mišića svakodnevno, ali da lekari više ne očekuju značajna poboljšanja u njegovom stanju.

Porodica Mihaela Šumahera poslednji put je izašla u javnosti sa informacijama o njegovom zdravstvenom stanju sredinom aprila. Tada je Šumaherova menadžerka Sabine Kem saopštila da nemački as "ima trenutke svesti i buđenja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track