LSV traži javnu raspravu o budžetu Zrenjanina
Foto: KURIR

Zahtev

LSV traži javnu raspravu o budžetu Zrenjanina

Srbija -
Tražimo da se prekine s praksom sadašnje vlasti da se odluke koje se tiču svih građana i građanki grada donose nenajavljeno i pod velom tajnosti, stoji u zahtevu koji su odbornici LSV dostavili predsedniku Skupštine grada Zrenjanina Radovanu Bulajiću i gradonačelniku Ivanu Bošnjaku

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u lokalnoj skupštini Zrenjanina zatražila je danas otvaranje javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu Grada Zrenjanina za 2013. godinu.U zahtevu koji je dostavljen predsedniku Skupštine grada Zrenjanina Radovanu Bulajiću i gradonačelniku Ivanu Bošnjaku, odbornici LSV traže da se "prekine s praksom sadašnje vlasti da se odluke koje se tiču svih građana i građanki grada donose nenajavljeno i pod velom tajnosti".

Ta stranka je podsetila da je prethodna vlast, u kojoj je učestovala i ona, uvela praksu da se Nacrt Odluke o budžetu stavi na javnu raspravu pre nego što se nađe na dnevnom redu Skupštine.

LSV je upozorila gradske čelnike da ih Zakon o budžetskom sistemu Republike Srbije obavezuje da sledeća sednica Skupštine Zrenjanina mora biti održana najkasnije do 20. decembra, do kada je i poslednji rok da skupština lokalne vlasti donese odluku o budžetu lokalne vlasti.

Ta stranka je ocenila da kašnjenje donošenja Nacrta o budžetu grada Zrenjanina za 2013. godinu pokazuje da vladajuća garnitura ima nameru da nastavi da novcem građana i građanki kupuje i ovako nestabilnu skupštinsku većinu i da gradsku kasu koristi u političke svrhe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja