LUDILO: U Guči dolari padali s neba
Foto: Zoran Šaponjić

Na Saboru ima što nigde nema

LUDILO: U Guči dolari padali s neba

Stars -
Dva Grka dolarima kitili igračice, punili trube, a onda ih bacali uvis

Da ih vidi Angela Merkel kako štede.Kad je Halid Muslimović pod šatrom uz trubače zapevao „Prokleta je Amerika i zlato što sja“, dolari su počeli da padaju s neba! Ali doslovno! Čovek koji je virnuo pod šatru i video kako vazduhom leprša bezbroj zelenih novčanica zagrcnuo se pljeskavicom koju je jeo i umalo nije mrtav pao nazad u mrak!- Joj, majko moja - zavapio je i iskolačio oči, nesiguran da li sanja ili je ono što gleda stvarno.Šatra kao vulkanDvojica za stolom usred šatre prvo su dolarima kitili igračice. One su ubrzo bile šarene kao novogodišnje jelke. Onda su hrpama dolara punili trube. Kad su videli da u onu najveću trubu, bas, može da stane i milion - odustali su. Posle su bacali dolare pod oblake, a oni su leteli okolo dok su trubači kolačili oči.U Guči ima što nigde nema!Nešto kasnije, kad se pročulo da su ona dvojica sa svežnjevima dolara Grci Celino i Hrisos, Srbin za susednim stolom ostao je čudu:- Joj, da vas vidi Angela Merkel kako štedite! Odma‘ bi vas po‘apsila - zajedno su se šalili posle s merama štednje kod braće Grka. A kad je Halid zapevao „Oj, jarane, jarane“, dolari su ponovo sipali s neba, padali pod stolove, lepili se za oznojena čela trubača, ključala je šatra ko vulkan. Jedni su skakali po stolovima, drugi otvorenih usta gledali one dolare kako lepršaju... Samo je drug Tito s majice jednog saboraša ćutao i strogo gledao šta se radi po Guči.Guča, pos'oNeku šatru dalje za stolom sedi Ekrem Jevrić. Cirkao je pivo dok su iza njega trubači cepali čočeke. Posle su novinari Ekrema stavili na veliku žutu bundevu, da s bundeve sluša trubače. Prizor - neponovljiv. Načas, Ekrem se na onoj bundevi zamislio, ali niko nije saznao o čemu je u tom trenu, zamišljen ko Ajnštajn, uz trubače promišljao.Kasnije nije ništa izjavio. Jedino se neki kunu da su čuli kad je rekao:- Guča, pos‘o...

Oj, jarane, jarane... Halid Muslimović zapevao pod šatrom
Oj, jarane, jarane... Halid Muslimović zapevao pod šatrom

Zamišljen... Ekrem na bundevi
Zamišljen... Ekrem na bundevi

Za tri dana 80.000 ljudiU prva tri dana Sabora Guču je posetilo oko 80.000 gostiju, saopštili su juče organizatori. Istovremeno, policija je na putevima oko varošice i u samoj Guči za prva tri dana obavila ukupno 1.574 kontrole učesnika saobraćaja. Otkriveno je 319 prekršaja, 32 vozača su zbog alkoholisanosti isključena iz saobraćaja, a petorica su poslata u Čačak na trežnjenje.

Prolaz kroz Guču 1.000 dinaraUkoliko neko želi samo da baci oko na sve ono što se dešava na Saboru, mora da plati 1.000 dinara. Toliko košta polusatni tranzit kroz Guču. Na 16. kilometru puta Čačak - Guča nalazi se rampa koju je postavila opštinska uprava Lučana. Tamo se prolaz za automobile naplaćuju 1.000 dinara, a za kombije čak tri puta više. Raspoloženi su i za cenkanje.

Poreski inspektori u GučiPočev od danas pa do kraja Sabora u Guči, više od 40 inspektora Poreske uprave Republike Srbije kontrolisaće rad svih preduzetnika i objekata koji imaju obavezu da izdaju fiskalne račune. Pored toga, kontrolisaće se i svi ostali elementi (na primer, rad na crno) u skladu sa zakonom i ovlašćenjima inspektora PURS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track