ENDI MAREJ OTVORIO HOTEL: Luksuz s imenima Vilijama Valasa, Šona Konerija i Aleksa Fergusona

Novi biznis

ENDI MAREJ OTVORIO HOTEL: Luksuz s imenima Vilijama Valasa, Šona Konerija i Aleksa Fergusona

Tenis -
Najbolji škotski teniser Endi Marej posle godinu dana renoviranja otvorio je luksuzni hotel "Kromliks" u svom rodnom gradu Danblejnu

DANBLEJN – Najbolji škotski teniser Endi Marej posle godinu dana renoviranja otvorio je luksuzni hotel "Kromliks" u svom rodnom gradu Danblejnu. Endi je početkom prošle godine postao vlasnik velelepnog imanja, pošto ga je otkupio od porodice u čijem vlasništvu je bilo prethodna četiri veka. U međuvremenu sve je renovirano, a Marej nije štedeo novac. Tako, restoran nadgleda slavni francuski kuvar Alber Ru, gosti na raspolaganju imaju i teniski teren, na imanju se nalazi i malo jezero, kao i kapela.Fotografije Kromliks hotela možete pogledati OVDE.

Foto: AP, Endi Marej
Foto: AP, Endi Marej

Glavna zgrada izgrađena je 1874. godine u Viktorijanskom stilu, a imanje s pet zvezdica ima ukupno 15 prostorija.Endi je sve podredio svom ukusu, naravno uz pomoć devojke Kim Sirs. Oni su sami davali imena sobama, a sve su dobile nazive po slavnim Škotima, među kojima su se našli i Vilijam Valas, Šon Koneri i Ser Aleks Ferguson. U periodu od novembra do marta boravak košta od 200 do 495 funti dnevno, a tokom sezone cene su od 250 do 595 funti, odnosno od 300 do 714 evra za jedan dan. Poštujući tradiciju, cene usluga su niže za lokalno stanovništvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track