Luzeri u finalu!

Liga šampiona

Luzeri u finalu!

Fudbal -
Fudbaleri Čelsija i Bajerna razbili maler koji ih je pratio punih 10 godina

Ima pravde!Čelsi i Bajern igraće 57. finale Lige šampiona u Minhenu 19. maja, čime je zadovoljena pravda i prekinuta zla kob koja prati ova dva kluba punih 10 godina! Tačno pre deceniju Bajern je izgubio finale od Reala, a zatim 2010. i od Intera, dok je Čelsi tragično izgubio svoje jedino finale, i to tek posle penala, od Junajteda 2008.

Londonski „plavci“ su od sezone 2003/04. izgubili čak četiri polufinala. Prvo ih je Monako eliminisao ukupnim rezultatom 5:3, a zatim su krenula tragična ispadanja. Liverpul je izbacio Čelsi i postao prvak Evrope zahvaljujući fantomskom golu, a zatim su ih crveni 2007. sprečili da uđu finale posle penala. Poslednja eliminacija bacila je u očaj ceo Stamford bridž jer je Barselona u trećem minutu nadoknade postigla gol vredan titule.

Ništa manje šokova nisu doživeli navijači i igrači Bavaraca. Real, Barselona, Milan i Inter iz sezone u sezonu su na dramatičan način zaustavljali klub iz Minhena na putu ka finalu. Ipak, došlo je vreme za naplatu dugova. Čelsi je u utorak overio finale protiv svog najvećeg dužnika, dok se Bajern u sredu odužio Realu za sve eliminacije s početka veka!

- Nisu verovali u nas, ali pokazali smo da smo jedna od najboljih ekipa na svetu. Ovi momci su zaslužili finale. I to kakvo! Pred svojim navijačima, u svom gradu, na svom stadionu - rekao je trener Bajerna posle ulaska u finale.

Di Mateo: Za istoriju!

Čelsi i Bajern sastali su se samo jednom u nokaut fazi Lige šampiona, a njihov dvomeč nije mogao da prođe bez „hičkokovske završnice“. U četvrtfinalu sezone 2004/05. Čelsi je pobedio u Lodnonu s 4:2, da bi u revanšu poveo s 2:1 u 85. minutu. Bajern do kraja preokreće na 3:2, a Šol propušta zicer u poslednjoj sekundi.

- Dali smo sve od sebe da uđemo u finale! Trud se isplatio, igrači su izginuli na terenu da bi ostvarili cilj. Sada nas još jedan korak deli od najvećeg uspeha u istoriji i to ćemo i ostvariti - kaže Di Mateo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track