MAJKA UHAPŠENA:Maša (3) nađena pod stablom, Martin (1) u traktorskoj gumi!

Tuga u selu Bankovac kod Aleksinca

MAJKA UHAPŠENA:Maša (3) nađena pod stablom, Martin (1) u traktorskoj gumi!

Crna Hronika -
Nakon što su iz reke izvučena tela mališana, policija privela Biljanu Milenković, koju tereti za nebrigu o deci. Otac Goran Milenković: Bože, šta sam ti skrivio, jesam li na tebe kamenje bacao, što su ti moja deca bila kriva, što ih uze
1 / 5

ALEKSINAC - Ovakvu tugu niko ne pamti!

Biljana Milenković, čiji su se ćerka Maša (3) i sin Martin (1) prekjuče utopili u reci Turiji u selu Bankovac, uhapšena je juče zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, samo nekoliko sati nakon što su tela dvoje mališana nađena u mutnoj reci. Ona se zasad sumnjiči samo za nebrigu o deci, a policijska istraga će pokazati da li je možda odgovorna i za ubistvo svoje ćerke i sina!Otac briznuo u plačTrogodišnja Maša nađena je juče u 13.20 sati ispod trulog balvana, otprilike pola kilometra od mesta na kojem je upala u vodu. Njen jedanaestomesečni brat nađen je dva sata kasnije i kilometar dalje, zakačen za traktorsku gumu. Potragu za mališanima sa strepnjom je pratio Goran Milenković, otac nastradale dece, a kad je video kako izvlače devojčicu ispod trulog balvana, briznuo je u plač!

Završila u pritvoru... Majka Biljana
Završila u pritvoru... Majka Biljana

- Bože, šta sam ti skrivio, jesam li na tebe kamenje bacao! Što su ti moja deca bila kriva! Kad bi bar i Martina našli, bilo bi mi lakše, mogao bih da ih zajedno sahranim, da znam gde im je grob - jaukao je nesrećni otac videvši ćerkino telo.Kad je saznao da mu je nađen i sin, očajni čovek je jedva prozborio:- Njih nema pa nema, ali makar da ih sahranim kako dolikuje, da znam gde im je grob.Čim je čula da je nađena Maša, majka Biljana, koja je bila i jedini svedok tragedije, kao bez duše je dotrčala do reke.

Očaj... Otac Goran
Očaj... Otac Goran

- Pustite me da je vidim, da je još jednom poljubim. Jadna moja deca, pilići moji, koga će majka sad da grli... Mašo, što me nisi poslušala, što si u reku ulazila? I brata si mnogo volela, pa si njega sa sobom povela. Majka je htela da vas spase, ali nije mogla - naricala je Biljana.Očajna baka Radmila nije prestajala da doziva mrtve unuke.Dozivala mrtve unuke- Martine, Mašo, deco moja jadna - oplakivala je starica stradale mališane, dok su meštani Bankovca silom sprečavali ožalošćenu porodicu da priđe telima dece.

Maša Milenković
Maša Milenković

Bojan Dragutinović, vođa ekipe Gorske službe spasavanja, rekao je da potraga nije bila laka jer je nabujala Turija puna virova, a kiše su je zamutile. Tela mališana prebačena su u Institut za sudsku medicinu i posle obdukcije će biti odlučeno za koje krivično delo će majka Biljana odgovarati.

Martin Milenković
Martin Milenković

Ispovest Marko Miladinović prvi našao telo devojčice NAPIPAO SAM MAŠINU KIČMUPripadnik Gorske službe spasavanja, ronilac Marko Miladinović prvi je našao Mašu Milenković. U razgovoru za Kurir on je priznao da mu nije bilo nimalo lako kad je napipao dečje telo.- Strpljivo smo pretraživali svako mesto na kom bi tela mališana mogla da budu. Kad smo stigli do okuke reke, kolega je počeo da vadi granje iz vode, a ja sam se zavukao ispod jednog balvana. Napipao sam nešto što mi se učinilo da je dečja kičma, pa sam pozvao kolegu da i on to opipa da bih bio siguran. I on se složio da je to verovatno telo. Iz vode smo izvukli tu malu devojčicu... U Gorskoj službi spasavanja sam godinu dana i svima nam je ovde posao da spasavamo ljude. Najteže nam je kad je za spas prekasno, a posebno, kao sada, kad su žrtve deca - ispričao je Miladinović.Teško je bilo i roniocima Žandarmerije koji su iz vode izvukli Martina. Njegovo majušno telo nađeno je nasred reke.- Telo dečaka se zaglavilo u traktorskoj gumi. Kad smo ga ugledali, s jedne strane nam je laknulo što je potraga završena, ali smo svi bili mnogo više pogođeni pošto smo videli utopljenog malog dečaka - rekao je jedan od spasilaca.

DramaNAĐENE PAPUČENa istom mestu na kojem je nađeno Mašino telo iz vode su izvađene i Biljanine papuče. Nesrećnoj majci spale su s nogu dok je pokušavala da decu izvuče iz Turije.

ČINJENICEKako je došlo do tragedije- Dok je bacala kamenčiće u reku, Maša se okliznula i upala u vodu- Majka Biljana je uhvatila Mašu za odeću, ali je izgubila ravnotežu i upala u reku sa sinom Martinom, kog je držala u naručju- Martin je ispao Biljani iz naručja i nestao u mutnoj vodi- Maša je stigla da vikne samo „mama“, a zatim je i ona nestala- Komšija koji je začuo Biljaninu vrisku dotrčao je do reke i izvukao ženu na obalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja