MAJSKA NAGRADA: Milica Mandić ponos Srbije!
Foto: Reuter

Pravi šampioni

MAJSKA NAGRADA: Milica Mandić ponos Srbije!

Ostali sportovi -
Među 37 dobitnika naći će se i osvajačica 100. medalje sa OI Ivana Maksimović, Asmir Kolašinac, Dušan Borković, legenda Crvene zvezde Dragan Džajić, paraolimpijski šampion Željko Dimitrijević...

Nagrada koja potvrđuje i nagoveštava vrednosti srpskog sporta.Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica raduje se današnjem dodeljivanju Majskih nagrada, kako kaže, najvećeg priznanja koje se može dobiti u svetu srpskog sporta. Od 1961. godine i rvača Branislava Martinovića do danas nagrađeni su brojni vrhunski šampioni, a pored sportista priznanja se dodeljuju i sportskim stručnjacima, pedagozima, novinarima...- Nikad nije bilo ovoliko kandidata za nagradu, što govori da naš sport ima šta da pokaže. Zbog toga smo najsrećniji i najponosniji. Tu su šampioni i ljudi koji stvaraju šampione - kaže Dane Korica.Među 37 dobitnika naći će se olimpijska šampionka Milica Mandić, osvajačica 100. medalje sa OI Ivana Maksimović, Asmir Kolašinac, Dušan Borković, legenda Crvene zvezde Dragan Džajić, paraolimpijski šampion Željko Dimitrijević...- Jedno vreme, od 1991. do 2007, nagrada nije deljena, pa Sportski savez Srbije pokušava da nadoknadi to „izgubljeno“ vreme. Od naredne godine će samo po dvoje iz jedne kategorije moći da dobije nagradu, izuzimajući sportiste kod kojih će i dalje biti neograničen broj i biće nagrađivani svi koji to rezultatima budu zaslužili.

(G. F.)

Računamo na mladeRatovi i raspad države uticali su na to. Te 2007. smo ponovo ustanovili nagradu i dodelili je Novaku Đokoviću, Ani Ivanović, Jeleni Janković kad još nisu postizali vrhunske rezultate. Umeli smo da prepoznamo šampionski kapacitet. Vodimo računa o mladima i to nas čini veoma ponosnima - poručio je generalni sekretar SSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track