MAJSTOR OSTAJE MAJSTOR: Kada je Rajan Gigs debitovao svi igrači Junajteda igrali se u pesku
Foto: Reuters

Deka i klinci

MAJSTOR OSTAJE MAJSTOR: Kada je Rajan Gigs debitovao svi igrači Junajteda igrali se u pesku

Fudbal -
Najmlađi su bili De Hea i Velbek koji su imali tek tri meseca kada je Velšanin zaigrao za Crvene đavole

Fudbaleri Mančester junajteda doneli su veliku radost svojim navijačima pošto su pobedom 3:0 nad Olimpijakosom verifikovali učešće u četvrtfinalu Lige šampiona. Jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je Rajan Gigs, koji danas ima 41 godinu a debitovao je za tim sa Old Traforda 3. marta 1991. godine.

Upravo taj podatak deluje još nestvarnije kada se uzme u obzir koliko godina su u tom trenutku imali ostali fudbaleri Junajteda koji su startovali na meču protiv Olimpijakosa.

Golman De Hea je imao svega tri meseca kada je "deka" Rajan po prvi put zaigrao za tim Aleksa Fergusona.

U zadnjoj liniji odbrane imamo dva "matorca" i dva mladunca. Rafael je imao osam meseci, Džons tri meseca više. Rio Ferdinand je bio najstariji sa 12 godina i četiri meseca, a Patris Evra među starijima sa devet godina i dva meseca.

U veznom redu, gde je inače i pozicija Gigsa, Kerik je imao devet godina i osam meseci, Valensija pet godina i sedam meseci, a Velbek tek tri meseca.

Napadači su takođe bili suviše mladi te 1991. godine. Vejn Runi je u tom trenutku imao pet godina i četiri meseca, a Robin Van Persi sedam godina i sedam meseci.

http://www.youtube.com/watch?v=3SU2Tyky4Yk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track