Makedonci prvo mučeni, pa pobijeni!

ZLOČINCI JOŠ NISU IDENTIFIKOVANI

Makedonci prvo mučeni, pa pobijeni!

Crna Hronika -
Dečacima noge slomljene kundacima, jedan od njih nema oko, tvrde meštani

SKOPLJE - Monstruozno.Međutim, lokalni mediji tvrde da policija zataškava delove istrage. Meštani Radišana, u kome su živeliubijeni mladići, kažu da policija ne iznosi podatke da su mladići pre ubistva mučeni i masakrirani.

- Vlast krije da su deca mučena. Dečacima su noge slomljene kundacima, jedan od njih nema oko, a ruke su im bile vezane na leđima. Ovo su nam rekli ljudi koji su videli tela - kaže Slavica Andovska, koja je u ponedeljak s mužem protestovala ispred zgrade makedonske vlade u Skoplju, prenosi portal Vesti onlajn.

Sedam dana nakon ubistva pet Makedonaca nedaleko od Skoplja policija nije identifikovala počinioce nezapamćenog zločina, ali je juče otkrila da je na žrtve pucano iz pištolja i „kalašnjikova“.

Ona je izjavila da je napravljena prva rekonstrukcija ubistva.

EU traži temeljnu istragu

Evropska unija očekuje temeljnu istragu o petostrukom ubistvu kod Skoplja i traži da se, uprkos zločinu, očuva etnička koegzistencija u Makedoniji, saopštio je Peter Stano, portparol komesara za proširenje Štefana Filea.

- Razumem emocije građana Makedonije, ali je od najveće moguće važnosti da ne dođe do daljeg pogoršanja situacije u zemlji - istakao je Stano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track