Maksimovićeva: Medalja za brata Marka
Foto: REUTERS

Presrećna

Maksimovićeva: Medalja za brata Marka

Ostali sportovi -
"Nemam osećaj da sam uzela srebro. Nadam se da će me sutra taj osećaj „opaliti“ kada se budem probudila, rekla je Ivana

Porodica Maksimović ušla je u istoriju srpskog sporta. Posle Gorana, vođe streljačke ekspedicije u Londonu, medalju na Olimpijskim igrama osvojila je i ćerka Ivana. I to koju, 100. za svoju zemlju, na najprestižnijem takmičenju na planeti.

"Skočio mi je puls u finalu! Nisam pucala najbolje, lupalo mi je srce jače, ali sam uspela da se iskontrolišem. Srećna sam, osvojila sam medalju" objašnjavala je Srpkinja sa srebrom zlatnog sjaja.

Mlada strelkinja nije svesna postignutog uspeha.

"Nemam osećaj da sam uzela srebro. Nadam se da će me sutra taj osećaj „opaliti“ kada se budem probudila. Ponavljam, finale je bilo stresno, kada sam čula ovacije baš sam se unervozila".

Srebrnu medalju Ivana posvećuje bratu Marku koji je trenutno na moru u Crnoj Gori.

"Ovo finale sam pucala za njega. Rekla sam mu to jutros, jedva čekam da se čujemo" zaključila je Maksimovićeva.

Selektor streljačke reprezentacije Srbije Goran Maksimović i otac Ivane Maksimović rekao je da se oseća bolje nego kada je on došao do zlata na Igrama u Seulu 1988. godine.

"Mislim da je sada još bolji osećaj nego kada sam ja osvojio zlato. Stvarno je odradila perfektno i više nego što smo očekivali", kazao je Maksimović.

Maksimovićeva se našla iza Amerikanke Džejmi Lin Grej, koja je postavila novi olimpijski rekord, a ispred Čehinje Adele Sikorove.

"Maltene nisam ni gledao meč, sve vreme sam šetao i nijednom nisam pogledao u cev kad je gađala. Samo sam pratio rezultat i video da dobro ide", rekao je otac 22-godišnje strelkinje.

Kako je rekao, poslednji savet koji je dao pred izlazak na strelište odnosio se na vetar i samopouzdanje.

"Rekao sam joj da obrati pažnju na vetar i da se ničega ne boji. Bilo je bitno da zna da je spremna i da ostane opuštena", rekao je Maksimović.

Ivana Maksimović je bila najmlađa od osam finalistkinja, a njen otac je kazao da veruje da će ubuduće osvojiti još medalja. "Rezultatski ne može još mnogo da napreduje, bar ne u ovoj disciplini jer je svetski rekord samo tri kruga više", rekao je on u šali.

"Sad je bio cilj da dostigne državni rekord Lidije Mihajlović, koji je bio postavljen u zatvorenom, a sigurno će ići dalje. Bitni su plasmani i medalje ubuduće", dodao je Maksimović.

Njegova supruga po završetku finala nije mogla da sakrije suze zbog uspeha ćerke, a emocije su savladale i iskusnog selektora.

"Ja sam završio svoje plakanje. Sada sam malo mirniji nego što sam bio pre finala i odmah posle", kazao je Maksimović uz osmeh.

On je dodao da od srpskih strelaca očekuje još medalja na Igrama u Londonu, pored današnjeg srebra i bronze koju je prethodno osvojio Andrija Zlatić.

"Imamo Damira (Mikeca), Andriju (Zlatića) i Nemanju (Mirosavljeva). Svi su oni u samom vrhu u svojim disciplinama, tako da očekujemo još jednu medalju", istakao je Maksimović.

"Juče sam rekao da mora da bude još jedna medalja. Možda nisam ni planirao da bude danas, ali s obzirom da je Ivana uzela treba očekivati još uzbuđenja do kraja", dodao je selektor srpskih strelaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track