MALEZIJA: Prevrnuo se pretrpani brod, nestalo 40 putnika
Foto: AP Photo

Tragedija

MALEZIJA: Prevrnuo se pretrpani brod, nestalo 40 putnika

Planeta -
Među imigrantima ima žena i dece. Spaseno 55 ljudi

KUALA LUMPUR - Prenatrpan drveni brod sa 97 imigranata iz Indonezije prevrnuo se na zapadnoj malezijskoj obali, saopštile su malezijske vlasti, navodeći da su spasioci u potrazi za više od 40 ljudi, prenosi Rojters.

Među imigrantima ima žena i dece, a brod je, prema rečima malezijskog pomorskog zvaničnika Muhameda Zurija, išao ka Maleziji, dok je neimenovani zvaničnik spasilačke službe rekao da se brod kretao iz Malezije ka indonežanskoj severnoj provinciji Aće, prenela je agencija Rojters.

"To je nelegalan brod koji nije bio ovlašćen za okeanskih putovanja, a svi putnici na njemu su državljani Indonezije", rekao je Zuri.

Zvaničnik lokalne policije rekao je da je 55 putnika spaseno, a da se 42 vodi kao nestalo, i da je potraga za njima u toku.Jedan zvaničnik je rekao onima na brodu bili su Indonežani koji su radili u Maleziji ilegalno, a koji su pokušavali da se vrate kući za vreme muslimanskog svetog meseca Ramazana.U operaciju spasavanja uključeni su helikopteri, veliki brod, četiri manja broda, a pomaže i nekoliko ribarskih čamaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track