Mali: Bedemi na Savi visoki i čvrsti
Foto: Tanjug

Vrh poplavnog talasa u Beogradu očekuje se u petak

Mali: Bedemi na Savi visoki i čvrsti

Beograd -
On je ukazao da se i naredna dva dana očekuje da bude proglašena vanredna odbrana od poplava, ali voda će takođe biti ispod vrha bedema koji se nalaze uz tu obalu

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je Savski nasip kod mosta u Brankovoj ulici i istakao da se vrh poplavnog talasa očekuje do kraja sutrašnjeg dana, ali da su bedemi dovoljno visoki i čvrsti.

On je, u prisustvu gradskog menadžera Gorana Vesića, rekao da vodostaji i Save i Dunava rastu, ali ne onim intenzitetom kako se prvobitno očekivalo.

Reč je o desetinama centimetara, a ne o metrima. Tako da su ovi bedemi koji su postavljeni dovoljno visoki i čvrsti i za najcrnje slutnje, rekao je Mali.

On je ukazao da se i naredna dva dana očekuje da bude proglašena vanredna odbrana od poplava, ali voda će takođe biti ispod vrha bedema koji se nalaze uz tu obalu.

Podsećajići da je formiran Krizni štab, sa zamenikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem na čelu, koji će se baviti klizištima u Beogradu, Mali je naveo da su ekipe su raspoređene po svim gradskim opštinama i da će se sutra identifikovati klizišta koja ugrožavaju živote ljudi.

Takođe su, prema njegovim rečima, napravljena uputstva kako će Gradska uprava i Sekretarijat za finansije raditi na distribuciji sredstava koja su donirali građani i kompanije za sanaciju posledica poplava.

U ovom trenutku na računu grada Beograda ima oko 85 miliona dinara.

Svaka odluka će biti postavljena na sajt grada Beograda, tako da će svi koji budu želeli da vide na šta su utrošena sredstva moći to i da urade na najtransparentniji način, ukazao je gradonačelnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track