MALI: Na startu projekta Beograd na vodi osim kule grade se i dva hotela!

Svečano predstavljanje projekta u petak 27.juna

MALI: Na startu projekta Beograd na vodi osim kule grade se i dva hotela!

Beograd -
Prvo će se graditi velika kula i tržni centar, kao i četiri posebne zgrade, od kojih su dva hotela i dve stambene jedinice. To će biti prva faza Beograda na vodi. Očekujemo, kao što smo i obećali, početak gradnje na proleće sledeće godine, rekao je Mali

BEOGRAD- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je da projekat "Beograd na vodi" značajan za celu Srbiju i najavio njegovo svečano predstavljanje u petak 27. juna.

Maketa projekta "Beograda na vodi" biće predstavljena u renoviranoj zgradi Geozavoda, koju će svečano otvoriti premijer Srbije Aleksandar Vučić i investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed el Abar.

Mali je kazao da je ta zgrada prvi put renovinarana nakon 60 godina, poručujući da će se u njoj nalaziti prodajni i promotivni centar "Beograda na vodi".

"To je inače spomenik kulure od velikog značaja za Srbiju i nakon 60 godina po prvi put ta zgrada će biti renovirana", rekao je Mali, ističući da će od tada svaki zainteresovani građanin ili turista moći da se upozna sa svim detaljima ovog projekta.

Govoreći o početku izgradnje, Mali je rekao da očekuje da prvi radovi na ovom projektu počnu u narednoj građevinskoj sezoni, dakle u februaru ili martu 2015. godine.

Trenutno se, dodao je, priprema neophodna urbanistička dokumentacija za početak radova, a koja je neophodna kako bi se na vreme izdale građevinske dozvole.

"Prvo će se graditi velika kula i tržni centar, kao i četiri posebne zgrade, od kojih su dva hotela i dve stambene jedinice. To će biti prva faza Beograda na vodi. Očekujemo, kao što smo i obećali, početak gradnje na proleće sledeće godine", rekao je Mali i dodao da se paralelno radi na raščišćavanju te lokacije i rešavanju pravno imovinskih odnosa.

Navodi i da taj projekat nije značajan samo za Beograd, već i za celu Srbiju, jer će pokrenuti građevinsku industriju.

"Taj projekat je izuzetno veliki, to je oko tri milijarde dolara, dva miliona kvadrata u Beogradu. Time pokrećemo građevinsku industriju i to ne samo grada nego i republike", naglasio je gradonacelnik Beograda.

Pokretanjem građevinske industrije na ovom projektu, dodao je Mali, pokrenuće se i cela privreda Srbije. "Taj projekat je jedan od pokretača ekonomskog oporavka i ide paralelno sa reformom koje Vlada Srbije sporovodi u ovom trenutku", ukazao je Mali.

Kaže i da taj projekat zbog svoje veličine "u potpunosti menja perspektivu i način na koji grad izgleda", te da će uticati i na to da ulagači vide Beograd kao "investicionu destinaciju".

"Taj projekat jedan je od prioriteta nove gradske vlasti i mi želimo da Beograd sledeće godine bude ponovo grad dizalica i kranova", poručio je gradonačelnik.

Najavio je i da će u narednom periodu biti rekonstruisan hotel "Slavija", zgrada starog MUP u Kneza Miloša, ali i da gradska vlast želi da se krene sa izgradnjom novog kompleksa 25. maja, gde je nekada bio "Beko".

"Želimo da u potpunosti promenimo vizuru grada, kao grada koji je ponovo centar investicionih aktivnosti u celom regionu", kazao je Mali.

Zgrada Geozavoda, u Karađorđevoj ulici, izgrađena je 1907. godine. Delo je Nikole Nestorovića i Andre Stevanovića. Pre nego što se u nju uselio Geološki institut, u njoj se nalazila Beogradska zadruga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track