MALI: Od septembra Kancelarija za brze odgovore za privrednike!
Foto: Fonet

Sastanak sa predsednicima opština

MALI: Od septembra Kancelarija za brze odgovore za privrednike!

Beograd -
U tim biznis info centrima, koji će se nalaziti u svim gradskim opštinama, investitori, privrednici i preduzetnici moći će da dobiju informacije potrebne za posao i da reše svoje probleme na brz i efikasan način, rekao je Mali

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da bi kancelarija za brze odgovore privrednicima na području glavnog grada mogla da počne da radi u septembru.

U tim biznis info centrima, koji će se nalaziti u svim gradskim opštinama, investitori, privrednici i preduzetnici moći će da dobiju informacije potrebne za posao i da reše svoje probleme na brz i efikasan način, rekao je Mali na sastanku sa predstavnicima beogradskih opština i Privredne komore Beograda, koji je održan u toj komori.

Mali je istakao da je ideja da svaki investitor i privrednik može da na tom mestu brzo uradi sve što je u domenu Grada Beograda i lokalnih samouprava i da dobije sve odgovore koji se odnose na poresku politiku, način osnivanja firmi i komunalnih taksa.

"Na taj način činimo sve da pokušamo da pdstaknemoo prviuredni rast i razvoj u Beogradu i Srbiji", rekao je gradonačelnik Beograda i istakao da će po novom rebalasu u budžetu Srbije biti i kancelarija za brze odgovore Republike.

Prema recima Malog, program Kancelarije za brze odgovre privredi nudi višestruke koristi za Grad i za lokalne samouprrave, kao i privredu Grada.

"Tako možemo da saznamo i koji su najveći problemi privrednika i preduzetnika na teritoriji Grada Beograda, a samom tim da naše vizije i planove pravimo na osnovu tih saznanja sa terena", rekao je on.

Mali je precizirao da je taj koncept, koja je pripremljen za poslednje tri sedmice, da u svakoj lokalnoj samoupravi u Beogradu postoji osoba koja bi informaciono bila povezana sa Gradom, odnsno sa svim gradskim ustanovama i sa Privrednom komorom Beogada.

Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković je podržao ideju otvaranja biznis info centara u gradskim opštinama i istakao da će Komora dati svoj doprinos u njenoj realizaciji. Projekat Kancelarije za brze informacije privredi, kako je saoštila Komora, zajedno realizuju Grad Beograd u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, Zavodom za informatiku i statistiku i Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track