Malo mleka, malo otrova

Komentar dana

Malo mleka, malo otrova

Komentar dana -

Ministarstvo poljoprivrede setilo se juče da povuče mleko obogaćeno aflatoksinom M1 s rafova naših prodavnica! Baš u trenutku kada su izbezumljeni građani Srbije već počeli da računaju koliko su tog napitka popili i da li je to dovoljno da dobiju rak! Jer stručnjaci su objasnili da taj toksin, između ostalog, može da izazove rak jetre.

Nadležni nas sada, kada su konačno odradili svoj posao zaštite stanovništva od potencijalno opasnih životnih namirnica, upozoravaju na sve češće pokušaje da se senzacionalističkim pristupom vrlo ozbiljnim i značajnim temama ugrožavaju ekonomski interesi Srbije i unosi bespotrebna panika.

E pa, gospodo iz države, da vam iskreno kažem nešto. Kao majka malog deteta, kada sam u jutarnjim vestima prvi put čula da nam je mleko malo otrovno, a upravo sam ga dala sinu da ga popije za doručak, nasmrt sam se preplašila! A potom zgranula. Zašto, pitaćete se. E pa zato što sam saznala da sam detetu u čaši mleka dala i malo otrova. A kupila sam ga u prodavnici, uredno platila, pretpostavljajući da je ono do mog stola stiglo posle raznih zakonom propisanih kontrola koje su potvrdile da je bezbedno za ishranu! I da vam kažem još i ovo.

Širenja panike nema. Jer sporna materija, zbog koje će danas da se redukuje količina mleka na tržištu, u svom nazivu ima reč grčkog porekla „toksin“, koja se bukvalno prevodi kao otrov. Malo sam bazala po internetu i našla šta to predstavlja. Efekti dejstva toksina variraju od minimalnih do smrtonosnih! I gde je tu senzacija?Radmila Briza Urednica Dr Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track