MALOLETNI SNAJPERISTA: Ukrajinci šalju decu da ubijaju po Krimu!
Foto: Printskrin

STRAŠNO

MALOLETNI SNAJPERISTA: Ukrajinci šalju decu da ubijaju po Krimu!

Planeta -
Momak koji je u Simferopolju iz snajpera ubio dva vojnika ima 17 godina i dolazi iz Lvova na zapadu Ukrajine!

SIMFEROPOLJ - Snajperista koji je sinoć u Simferopolju ubio dvojicu vojnika a jednog ranio je 17-godišnji Ukrajinac iz Lvovoa, pripadnik "Desnog sektora", javlja Raša tudej.

Momak je uhapšen, a njegov saučesnik je uspeo da pobegne, kaže krimska policija.

Predstavnik lokalne policije kazao je novinarima da su ubice pucale iz kuće u izgradnji, baš prekoputa vojnog Centra za topografiju i navigaciju, a namera im je bila da ubijaju pripadnike Samoodbrane Krima.

Vojni Centar za topografiju i navigaciju nije važna vojna meta; većina zaposlenih su žene, a bezbednost čuva šest automatskih pušaka i tri "makarova". Taj objekat je među prvima koji su odmah izrazili lojalnost Krimu i Rusiji i započeli proces tranzicije.

http://www.youtube.com/watch?v=6V3vFoM9JRw

Do incidenta je došlo kad je grupa vojnika Samoodbrane Krima došla pred zgradu, na kojoj se vrše radovi i samo je delimično naseljena, na dojavu da se unutra kriju naoružani ljudi.

"Kad su počeli da vrše proveru, na njih je otvorena vatra iz snajpera", saopštila je policija dodajuće da je pucano "iz jedne tačke u dva smera".

Ubijeni su pripadnik Samoodbrane Krima koji je bio u patroli što je proveravala zgradu i jedan ukrajinski vojnik iz Centra za topografiju i navigaciju, a ranjen je još jedan vojnik.

Premijer Krima Sergej Aksjonov rekao je novinarima da je uhapšeni snajperista 17-godišnji Ukrajinac iz Lvova.

"Dve osobe su mrtve zbog provokacije, sabotaže. Zaključujem da je upotrebljena ista taktika kao na Majdanu", rekao je Aksjonov. Međutim, Raša tudej je u međuvremenu javila da je uprava Krima demantovala da je Aksjonov to rekao .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track