MALVERZACIJE U KOVAČICI: Miroslav Krišan na putevima stekao milion evra!
Foto: Nebojša Mandić

Uhapšen predsednik opštine

MALVERZACIJE U KOVAČICI: Miroslav Krišan na putevima stekao milion evra!

Crna Hronika -
Miroslav Krišan i dvojica zaposlenih u „Vojvodinaputu“ sumnjiče se da su Fond za kapitalna ulaganja oštetili za 80 miliona dinara

PANČEVO - Preplatili radove!Miroslav Krišan (DS), predsednik opštine Kovačica, uhapšen je juče u Pančevu zbog sumnje da je Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodina oštetio za oko milion evra! Pančevačka policija uhapsila je i Milivoja Durkovića, bivšeg direktora „Vojvodinaputa“ iz Pančeva, i Vladana Vidića, rukovodioca grupe gradnje u ovom preduzeću.Bez javne nabavke- Miroslav Krišan je, u periodu od 2007. do 2010. godine, nezakonito platio izgradnju lokalnih puteva „Vojvodinaputu“ po ceni 25 odsto višoj od tržišne, čime je ukupna vrednost posla uvećana za 80 miliona dinara. Sporne ulice finansirao je Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u ukupnoj vrednosti od 320 miliona dinara - kaže naš izvor iz istrage.Sumnja se da su Durković i Vidić iz „Vojvodinaputa“ podstrekivali Krišana da počini krivično delo i ne poštuje proceduru za javne nabavke.- Ključno je to što su trojica osumnjičenih 2008. godine sklopila ugovor o izgradnji i održavanju puteva u Kovačici bez postupka javne nabavke. Zbog toga su izgradnju puteva plaćali gotovo 25 odsto više, po ceni višoj i od onoga što traže „Putevi Srbije“. Razliku u ceni odvajali su za sebe i na taj način zaradili 80 miliona dinara, ili oko milion evra - kaže izvor.Istraga o „Relaksu“Kako saznajemo, uskoro se očekuje i završetak istrage protiv Miroslava Krišana o izgradnji rekreativnog centra „Relaks“ u Kovačici.- Završeno je veštačenje, koje ukazuje da su postojale malverzacije sa izgradnjom. Smatra se da su cene za izvedene radove bile preuveličane, a potrošeno je skoro dvostruko više od planiranog. Prema prvim procenama, Krišan je pribavio protivpravnu korist od oko 500.000 evra - rekao je naš izvor iz istrage. Pančevačka policija je Miroslavu Krišanu, Milivoju Durkoviću i Vladanu Vidiću odredila pritvor do 48 sati, a danas bi trebalo da budu izvedeni pred višeg tužioca u Pančevu.(M. D.)

Hapšenja predsednika opština- 14. oktobar 2013 - Slobodan Todorović (SPS), bivši predsednik opštine Merošina, uhapšen je zbog sumnje da je oštetio opštinu za 61 milion dinara.- 18. septembar 2013 - Siniša Vukov (DS), bivši predsednik opštine Pećinci, uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj čime je oštetio opštinu za više od 80 miliona dinara.- 31. avgust 2013 - Goranu Stojkoviću (DS), predsedniku opštine Žitorađa, određen je pritvor zbog sumnje da je oštetio lokalni budžet za više od 1,5 miliona dinara.- 27. maj 2013 - Vojislav Janošević (DS), bivši predsednik opštine Surčin, uhapšen je zbog sumnje da je oštetio opštinu za oko 15 miliona dinara.- 11. maj 2013 - Ljubiša Simović (DS), bivši gradonačelnik Kraljeva, uhapšen je zbog sumnje da je oštetio budžet Kraljeva za više od 100 miliona dinara prilikom izgradnje objekata nakon zemljotresa 2010.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track