MAMIĆ U BEOGRADU: Volim Srbe i žalim za Jugoslavijom

MAMIĆ U BEOGRADU: Volim Srbe i žalim za Jugoslavijom

Fudbal -
Poštujem i volim srpski narod i zbog toga me manjina u hrvatskoj nazivaju četnikom, rekao je prvi čovek Dinama

Zdravko Mamić, izvršni predsednik zagrebačkog Dinama, rekao je gostujući na Javnom servisu Srbije da su bez obzira na poteškoće Crvena zvezda i Partizan brendovi Srbije.

"Brend Partizana i Zvezde mnogo košta i ima mnogo pre svega Rusa i Ukrajinaca, koji bi za ta srpska čuda dali mnogo para", rekao je Mamić, koji je prokomentarisao i izjavu predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića da bi ukoliko želi Mamić mogao da radi u klubu sa Marakane "Bila bi privilegija raditi u Zvezdi, da su normalne okolnosti. Mislim da Zvezda ima snage da se vrati na put uspeha i iščekujem da se to dogodi. Ona je uvek prvila vrhunske i unosne transfere i u dva velika kluba iz Srbije postojali su majstori za transfere, Džajić, Cvetković, Bjeković, Zečević, ali... Tamo gde je Zvezda bila nekada, sada je Dinamo, koji može, dva, tri puta da kaže ne ponudama koje dobija.

Osam godinama klub se plasirao u evropska takmičenja i to je veliki plus za Dinamo, koji neguje dobre odnose sa svima i koristi između ostalog i uspehe reprezentacije Hrvatske i tako za osam godina zaradi 150 miliona evra. To je važno za afirmaciju igrača i zato su Hrvati skuplji od Srba, koji su igrački bolji, ali nikada nisu izgradili kult reprezentacije. To se vidi po otkazima, sa kojima se suočavate često. Tu pre svega mislim na Matića, koji se vraća, Ljajića, Vidića, Stankovića... Simpatično mi je što Mihajlović traži da se peva himna, jer time želi da pokaže koliko je svima u timu stalo da pokažu koliko im znači reprezentacija. Hrvati su to spontano počeli da rade", rekao je Mamić.

On je potom izneo očekivanja pred sutrašnji duel Srbije i Hrvatske na Marakani

"Pobedom bi obezbedili drugo mesto, a često smo na velika nadmetanja odlazili iz baraža. Za Srbiju je takođe, to veliki meč i svakako da žele da se revanširsaju za poraz u Zagrebu. Bio bih zadovoljan da Hrvatska ne izgubi.

Zdravko Mamić je prokomentarisao i navode medija u Hrvatskoj da se često provodi u Srbiji.

"Srbi i Bosanci su nezamenjivi po humoru, i niko se od vas ne zna bolje zabavljati Ja volimHrvatsku, ali nisam nacionalista i šovinista. Govorio sam da je Jugoslavija bila najlepša zemlja na svetu. Poštujem i volim srpski narod i zbog toga me manjina u hrvatskoj nazivaju četnikom.

Ja bih voleo da se Srbija ekonomski i tržišno predstavi u mojoj zemlji, jer je to dobro za sve. Ja sam među prvima, na primer bio za regionalnu fudbalsku ligu, jer je to normalno i moguće. Da imamo vlast sposobnu mogli bi mnogo toga, ali nažalost nije tako. Mi ne možemo da se suprotstavimo huliganima i to je razlog zbog čega ta liga i dalje ne postoji", rekao je Mamić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track