Mamini sinovi Felps i Lohte!
Foto: REUTERS

Debi i Ike u centru pažnje

Mamini sinovi Felps i Lohte!

Ostali sportovi -
Majke Majkla Felpsa i Rajana Lohtea najveća podrška dvojici američkih plivača. Obe su razvedene i same su podigle velike šampione

Ljube ih majke!Najbolji plivači današnjice, Majkl Felps i Rajan Lohte, briljiraju na Olimpijskim igrama u Londonu, gde im podršku pružaju majke Debi i Ike. Obe su razvedene od očeva slavnih plivača, a u prestonici Velike Britanije ne samo da su velika podrška svojim sinovima, već su zanimljive i novinarima sa svih strana sveta, koji se utrkuju ko će prvi napraviti priču o njima ili ih snimiti kako se nerviraju tokom trke.Gospođa Felps, koja je posle razvoda sama odgajila Majkla i njegove dve sestre, kaže da joj ne smeta ta popularnost koja je posledica uspeha njenog sina.- Na prethodnim OI u Pekingu primetila sam da me ljudi prepoznaju, a to se nastavilo i posle tog takmičenja. Zaustavljaju me na aerodromu, vozu ili autobusu, pa čak i deca na ulici. Za sve to zaslužan je Majkl, koji ostvaruje sjajne rezultate - rekla je Debi i dodala:- Nemojte tražiti da vam dam neki savet samohranim majkama, jer to ne postoji. Jednostavno, samo sam podržavala svoju porodicu i trudila se da budem jaka. Ne dozvolite deci da vam se odmah otrgnu iz ruku.S druge strane, Ike je u centar javnosti dospela tek u Londonu, gde je njen sin osvojio dve zlatne medalje, i ona još nije navikla da se nosi s tim.- Prilikom gledanja trka veoma sam nervozna i trudim se da me kamere ne uhvate u takvom raspoloženju. Zbog toga se stalno krijem u gledalištu. Ponosna sam na sve što je uradio moj sin, a pre svega na to što sve medalje sa seniorskih takmičenja poklanja mladim plivačima širom Amerike - rekla je Ike.

Debi Felps
Debi Felps

Ike Lohte
Ike Lohte

Majklova amajlijaMajkl Felps posle svake trke ima ritual koji sprovodi u delo još od svoje sedme godine. Pogledom na tribinama potraži majku, a po izlasku iz bazena zajedno proslave uspeh. Tako je bilo i posle osvojene 21. medalje, čime je Felps postao sportista s najvećim brojem olimpijskih odličja.- Sine, voli te mama - rekla Debi tom prilikom, a zatim su zajedno zaplakali.

Naivna Ike Lohteova majka Ike još ne ume da se snađe u novoj sitauaciji, a klasičan primer je njena izjava američkim medijima, u kojoj je rekla da njen sin uglavnom ima „vezu za jednu noć“.- Nisam rekla da voli veze za jednu noć, već da nema vremena da ostvari vezu i da se s devojkama vidi jednom ili dva puta. Pa, ja sam majka dve ćerke i nikad ne bih rekla tako nešto - pokušala je da se opravda Ike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track