Margvelašvili pobednik predsedničkih izbora u Gruziji

Sakašvili odlazi u istoriju

Margvelašvili pobednik predsedničkih izbora u Gruziji

Planeta -
Današnjim izborima se završava drugi predsednički mandat Mihaila Sakašvilija koji je za skoro 10 godina vlasti ovu bivšu sovjetsku republiku pretvorio u zemlju u kojoj se demokratija razvija, i u čvrstog saveznika SAD

TBILISI - David Bakradzi, saveznik odlazećeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija, priznao je večeras izborni poraz od Giorgija Margvelašvilija, predsedničkog kandidata koji uživa podršku premijera Bidžine Ivanišvilija.

"Čestitam Margvelašviliju na pobedi i na poverenju koje mu je ukazao gruzijski narod", rekao je Bakradzi na konferenciji za novinare u Tbilisiju. Izlazne ankete pokazuju da je Margvelašvili osvojio gotovo 67 odsto glasova građana koji su izašli na izbore, dok je Bakradzi, bivši predsednik parlamenta, drugi sa oko 20 odsto glasova.

Današnjim izborima se završava drugi predsednički mandat Mihaila Sakašvilija koji je za skoro 10 godina vlasti ovu bivšu sovjetsku republiku pretvorio u zemlju u kojoj se demokratija razvija, i u čvrstog saveznika SAD.

Giorgi Margvelašvili je kandidat pokreta "Gruzijski san" milijardera i premijera Bidzina Ivanišvilija, koji je pre godinu dana na parlamentarnim izborima pobedio grupaciju odlazećeg predsednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track