BORA ČORBA U MARIBORU: Kada se naš Isus rodi, vaš je već 14 dana na sisi!
Foto: Kurir Arhivska Foto

Ko bi rekao

BORA ČORBA U MARIBORU: Kada se naš Isus rodi, vaš je već 14 dana na sisi!

Stars -
Dvorana Festivala Lent u Mariboru u kojoj je pevao Bora Čorba bila je popunjena do zadnjeg mesta, a mariborskoj publici nije nimalo smetalo, da je frontmen najpopularnije srpske rok grupe krajem osamdesetih glasno bio protiv otcepljenja Slovenije

BEOGRAD - Ko bi pomislio da će na Božić, tačnije u predveče slovenačkog praznika Dana nezavisnosti i jednistva kada je Slovenija zvanično proglasila rezultate referenduma i početak otcepljenja od SFRJ pevati Bora Đorđević i Riblja Čorba.

Dvorana Festivala Lent u Mariboru u kojoj je pevao Bora Čorba bila je popunjena do zadnjeg mesta, a mariborskoj publici nije nimalo smetalo, da je frontmen najpopularnije srpske rok grupe krajem osamdesetih glasno bio protiv otcepljenja Slovenije.

Na pozornicu festivalske dvorane Lent koja je u vlasništvu nekadašnjeg didžeja i televizijskog voditelja, a danas lokalnog političara Stojana Auera, Bora je došao u odeći viteza vina, za koga je proglašen pre nekoliko dana. Bora se zatim obukao u Deda Mraza i objasnio razliku između katoličkog i pravoslavnog božića:“ Kada se naš Isus rodi, vaš je već 14 dana na sisi”, rekao je on.

Riblja Čorba je više od tri sata uz uživanje publike svirala čisti rok i sve hitove koji su obeležili 35 godina rada ovog benda. Kao predgrupa Ribljoj Čorbi pojavila se predgrupa “ Zaklonišče prepeva”.

Među posetiocima tradicionalnog božićnog koncerta bilo je nekoliko poznatih ličnosti među kojima je gradonačelnik Maribora Andrej Frištavec..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track