Marko Mišković: Priznajem, tata i ja smo uzimali pare od putara!
Foto: KURIR

Propevao u policiji

Marko Mišković: Priznajem, tata i ja smo uzimali pare od putara!

Društvo -
Naslednik „Delte“ potvrdio da je kupio akcije PZP Niš i objasnio koja je bila uloga njegovog oca u tome, ali tvrdi da je sve bilo po zakonu

BEOGRAD - Kakav otac, takav sin.Marko Mišković, sin vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, ispitan je juče u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije o ulozi u privatizaciji PZP Niš, kao i o vezama s biznismenom Milom Đuraškovićem, bivšim vlasnikom kompanije „Nibens“. Malo posle 9.00 časova Mišković je u zgradu MUP ušao ležerno i raspoloženo, noseći naočare za sunce i sa slušalicama u ušima. Saslušanje je počelo u 10.45 jer se čekao tužilac, a završeno je oko 14 časova, kad je sa osmehom izašao iz zgrade.Na pitanje novinara kako je protekao razgovor, Marko je kratko odgovorio:- Super!Zatim je brzo ušao na zadnje sedište crnog BMW koji je u ponedeljak odvezao sa saslušanja i njegovog oca.Kako saznajemo, Miškoviću junioru na početku razgovora je predočeno da je pozvan kako bi objasnio na koji način je preko svoje firme „Mera investment fund“ s Holandskih Antila preuzeo 47,59 odsto akcija PZP Niš, čiji je vlasnik bio Milo Đurašković. Sumnja se da su Milo Đurašković, vlasnik „Nibens grupe“, i Miroslav Mišković, vlasnik „Delte“, 2005. godine kupili Preduzeće za puteve Beograd preko nameštenog tendera.- Nemam šta da krijem. Sve ću ispričati. Zato sam tu - rekao je Mišković na početku razgovora s policajcima.On je potvrdio da je kupio akcije PZP Niš i rekao koja je bila uloga njegovog oca Miroslava u tom poslu. Odnosno, priznao je da su njegova i firma njegovog oca praktično uzimale novac od putarskih firmi po Srbiji.- Radili smo sve po zakonu - tvrdio je naslednik imperije Mišković, a zatim objasnio finansijske tokove novca i načine na koji su uplate obavljane.Kako navodi naš izvor iz istrage, Marko je bio veoma ljubazan tokom razgovora i nije odbio da odgovori ni na jedno pitanje koje mu je postavljeno.

Sve će se saznati o vezama Miškovića i Đuraškovića
Sve će se saznati o vezama Miškovića i Đuraškovića

Mišković prolazi kroz crveno na semaforu

Marko Mišković i njegov vozač jurili su posle saslušanja novobeogradskim ulicama, ali reporteri Kurira su ih stigli i uhvatili kako proleću kroz crveno svetlo, i to ne samo jednom, već dva puta!Kako saznajemo, Marko Mišković se po završetku suđenja čuo s prijateljima, ali preko telefona nije želeo da komentariše saslušanje, već se samo dogovorio da se okupe u „kućnoj atmosferi“.

SNS: LDP pritiska državne organe zbog Miškovića

SNS je ocenio da predsednik LPD Čedomir Jovanović vrši pritisak na državne organe u slučaju Miroslava Miškovića.- Jovanović je pokazao da se bavi politikom isključivo zbog para koje dobija od Miškovića, i ni zbog čega drugog - saopšteno je iz SNS.LDP je juče uputio u skupštinsku proceduru Predlog deklaracije o borbi protiv sistemske korupcije, a lider stranke Čedomir Jovanović optužio je SNS da vodi kampanju protiv Miškovića.

Nisu ga pitali za Šariće- Marko Mišković juče nije odgovarao na pitanja o svojim vezama s Darkom i Duškom Šarićem jer za to nije bilo dovoljno vremena. Ovog puta prioritet je bila njegova uloga u privatizaciji PZP Niš - kaže za Kurir sagovornik iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track