Markovićeva o prodaji Politike: Nema posla za nas

Društvo

Autor:

Agencija je o promeni vlasništa u Politici saznala iz medija i o toj prodaji zna onoliko koliko su mediji izvestili, rekla je Zorana Marković na konferenciji za novinare i dodala da Agencija iz tih informacija ne vidi elemente za postupanje

Agencija za borbu protiv korupcije, zorana markovic, ldp,

BEOGRAD - Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je da je Agencija o promeni vlasništva u Politici saznala iz medija i da na osnovu tih informacija ne vidi elemente za postupanje Agencije.

Moskovska "Ist medija grupa" preuzela je 50 odsto preduzeća Politika novine i magazini od bečkog Ost holdinga, u vlasništvu nemačke kompanije VAC, a promena vlasništva registrovana je 16. jula.

Agencija je o promeni vlasništa u Politici saznala iz medija i o toj prodaji zna onoliko koliko su mediji izvestili, rekla je Zorana Marković na konferenciji za novinare i dodala da Agencija iz tih informacija ne vidi elemente za postupanje.

- Mi nismo tužilštvo. Tužilac je pozvan da čita novine i da reaguje ako smatra da postoji krivično delo ili sumnja - rekla je Zorana Marković.

Prema njenim rečima, u Srbiji ne postoji razvijen balans između interesa javnosti da zna i potrebe zaštite privatnosti privatnih investicija i transakcija.

- Mi tu ravnotežu nemamo i ne umemo da se ponašamo između toga do koje granice privatne firme imaju pravo da obavljaju transakcije i da ih niko za to ne proziva i unapred ne sumnjiči i legitimnog interesa javnosti da zna šta se u njihovoj državi dešava i ko je vlasnik čega - rekla je Zorana Marković.

Direktorka Agencije je navela da ne vidi nijedan razlog zašto u Srbiji predstavnici kompanija ne izađu i na konferenciji za novinare obelodane svoju transakciju, kao što to može u Americi, Nemačkoj Francuskoj.

Ona je istakla da je transparentno vlasništvo nad medijima jedan od važnih ciljeva u novoj strategiji borbe protiv korupcije koja je u pripremi, a da se to pominje i u postojećoj strategiji.

- Nisam sklona da nekoga unpred osuđujem zato što je obavio finansijsku transkaciju, kao što nisam sklona da mislim da to treba da se obavi van pažnje javnosti - rekla je Zorana Marković.

Agencija će, kako je navela, na sve načine uticati u okviru svojih nadležnosti da se uspostavi ranoteža između interesa javnosti da zna i potrebe zaštite privatnih investicija i transakcija.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Rahatluk

  Rahatluk

  Ova gosp. je na mestu gde se vidi i ono što ne vide obični građani. A treba da vidi da transakcija nije 4,7 miliona već 4,7 cena udela + 13,6 miliona deo kredita koji PNM duguje (duguje WAZ-u). A oni što su kupili kriju jer im lova nije čista, što bi takođe Markovićeva i društvance trebalo da vide a ne vide.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Ljubodrag Ristić

  Ljubodrag Ristić

  Gospodjo, duže vreme Vam sugerišem, ako imate iole samopoštovanja i morala(poslovnog) podnesite ostavku i predložite da se rasformira Agencija na čijem ste čelu.-čemu ona služi osim trošenju para i Vašem bogaćenju.I naravno Vaših saradnika, koje birate po, samo Vama ,poznatim kriterijumima,s poštovanjem,Ristić!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Andrej Vučić može sam po službenoj dužnosti da pokrene postupak kontrole Saša Janković

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!