Mats Vilander: Đoković je gladijator
Foto: Rojter

Otkrio

Mats Vilander: Đoković je gladijator

Tenis -
Novak je prvi kandidat da ove godine osvoji Rolan Garos, tvrdi Šveđanin

Šveđanin promenio ploču - sad poštuje Srbina!Teniska legenda Mats Vilander kazao je da je Novak Đoković prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa. Inače, Šveđanin je i komentator Jurosporta i u prethodnom periodu nije imao pozitivno mišljenje o srpskom igraču.- Đoković je predvodnik nove generacije i današnji tenis nema takvog borca. Budite sigurni da će se on suprotstaviti Nadalu bez straha, sa dovoljno agresivnosti, stisnutim pesnicama, udaranjem po grudima i istrajnošću desetorice ljudi. Po mom mišljenju, Novak je najozbiljniji kandidat da osvoji Rolan Garos, ali ne treba potceniti ni ostale igrače - poručio je Vilander.Šveđanin je istakao da srpski teniser ima veliki motiv da osvoji grend slem u Parizu.- Novak će na Rolan Garosu pokušati da kompletira grend slemove, blizu je tog sna i pritisak koji to nosi može uticati na njega. Neće biti lako ni Novaku ni Nadalu da stignu do trofeja. Setite se kad je Džon Izner igrao pet setova sa Rafom pre dve godine. Takođe, smatram da će i Endi Mari, uz mudre savete Ivana Lendla, igrati sa više vere u sebe nego ranije.

Mats VilanderDatum rođenja: 22. avgust 1964.Zaradio u karijeri: 7,972 miliona dolaraPobeda: 571Poraza: 222Osvojenih titula: 33Grend slemova: 7Australijan open: 3Rolan Garos: 3US open: 1

Đoković i Raonić u teretaniSrpski teniser Novak Đoković uveliko se sprema za Rolan Garos u Parizu, koji počinje 26. maja. Prvi igrač sveta je zajedno s Milošem Raonićem iz Kanade trenirao u teretani, čime je pokazao da se ozbiljno sprema za jedini grend slem koji do sada nije imao priliku da osvoji. Društvo im je pravila i beloruska teniserka Viktorija Azarenka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track