Mediji: Počela hapšenja šefova policije zbog Šarića!

Sprema se velika čistka u MUP Srbije

Mediji: Počela hapšenja šefova policije zbog Šarića!

Politika -
Kurir tvrdi da je odmah posle saslušanja Lazarevića u MUP počela ozbiljna čistka i privođenja visokopozicioniranih pripadnika UKP za koje se sumnja da su odavali operativne podatke pripadnicima organizovane kriminalne grupe Darka Šarića

BEOGRAD - Posle svedočenja bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, Branka Lazarevića počela su hapšenja i u samom vrhu policije..

Direktor policije Miloard Veljović naložio je privođenje nekoliko funkcionera Uprave kriminalističke policije kojima rukovodi Rodoljub Milović zbog sumnje da su odavali informacije članovima narko klana Darka Šarića.

Milović je potvrdio da je dobio nalog od Veljovića da ispita nezakonite aktivnosti svojih funkcionera, ali, kako se dodaje, nije želeo da kaže da li je reč o otvorenom sukobu sa direktorom policije.

"Tačno je, dobio sam nalog od direktora policije i uradiću ono što je od mene tražio", rekao je Milović, odbivši da otkrije o kojim funkcionerima je reč.

Neimenovani sagovornik iz MUP-a rekao je da će u Tužilaštvo za organizovani kriminal biti privedeni svi koji su okarakterisani kao osobe od kojih su curile informacije ka narko-klanu Darka Šarića.

I Kurir tvrdi da je odmah posle saslušanja Lazarevića u MUP počela ozbiljna čistka i privođenja visokopozicioniranih pripadnika UKP za koje se sumnja da su odavali operativne podatke pripadnicima organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal potvrđeno da se očekuje privođenje jednog ili više policijskih službenika.

"U pitanju su policajci koji su u MUP izuzetno visoko pozicionirani, a koji su nezakonito odavali podatke koji se tiču operativnih obrada, istraga i mera članovima Šarićevog narko-klana. Oni su osumnjičeni za ta dela", rečeno je u Tužilaštvu.

Istragom treba da se utvrdi ko su sve policijski službenici koji su bili spona između kabineta ministra MUP i članova Šarićevog klana.

Kurir navodi i da je pre privođenja aktivnih policijskih oficira navodno došlo do sukoba između Veljovića i Milovića i da je Veljović tražio da oni što pre snose zakonske posledice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track