MEDIJI ŠOKIRANI: Ko je zaposeo Noletovo telo?
Foto: REUTERS

Očajan meč

MEDIJI ŠOKIRANI: Ko je zaposeo Noletovo telo?

Tenis -
Poraz Đokovića od veterana iz Nemačke prilično iznenadio sportski svet

MAJAMI - Poraz najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića od veterana Tomija Hasa (4:6, 2:6) šokirao je gotovo sve u sportskom svetu.

Kako je sam Đoković rekao, ovo je bio jedan od najgorih mečeva u poslednje vreme, a prvi teniser sveta se požalio i na vremenske neprilike, pošto je u Ki Biskejnu duvao jak vetar.

"Čestitam Hasu. Imao je sjajnu taktiku, odlično je koristio servis i dobro se kretao. Jednostavno, bio je bolji. Što se mene tiče, ovo je jedan od najlošijih mečeva koje sam odigrao u poslednje vreme. Postoje dani kada se ne osećate dobro na terenu, a ovo je bio jedan od tih dana. Uvek se osećam veoma lepo ovde. Navijači su fantastični i konstantno mi pružaju podršku. Hteo sam očajnički da izborim treći set, pokušavao sam da pronađem pravi ritam, ali nisam uspeo", zaključio je Đoković.

Mediji u svetu sa priličnom dozom iznenađenja preneli su vest iz Majamija.

Britanski "Gardijan" ističe da je to bila "čudna noć na Krendon Parku", gde je hladnjikavi vetar naterao gledaoce da se "umotaju u ćebad", i dodaje da Đoković "uopšte nije ličio na sebe."

"Vašington post" ističe da je Has prekinuo "niz od 14 pobeda Đokovića iako je neposredno pre meča sedeo opušteno u stolici kao da se već tada predao."

"USA Today" daje informaciju da je Tomi Has sa svojih 35 godina najstariji teniser koji je pobedio svetskog broja jedan u poslednjih 30 godina.

Ništa manje iznenađeni nisu ni Hrvati, tako se "Index" pita "Ko je ušao u Noletovo telo? Najlošiji Đoković ikad izgubio od Hasa u Majamiju."

Đoković će tako neplanirano dobiti koji dan više za odmor, a onda počinje pripreme za Dejvis kup meč protiv Amerikanaca u Bojsiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track