BLOG UŽIVO: Van Persi: Nema opuštanja

Dan drugi

BLOG UŽIVO: Van Persi: Nema opuštanja

Brazil 2014 -
Sada možemo da uživamo, ali moraćemo da budemo oprezni jer još nismo prošli u narednu rundu, rekao je Robin Van Persi posle ubedljive pobede protiv Španije (5:1)
1 / 3 Foto: Reuters

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o Svetskom prvenstvu na jednom mestu.02:00 - Pobede Meksika, Holandije i ČileaDrugog dana Svetskog prvenstva u Brazilu pobede su ostvarile reprezentacije Meksika, Holandije i Čilea. Fudbaleri Meksika pobedili su selekciju Kameruna rezultatom 1:0 u meču prvog kola Grupe A, u kojoj je dan ranije Brazil savladao Hrvatsku sa 3:1. Holandija je deklasirala aktelnog svetskog prvaka Španiju sa 5:1, u prvom meču Grupe B, da bi potom Čile u okviru iste grupe dobio selekciju Australije sa 3:1. U subotu su na programu dva meča Grupe C, Kolumbija - Grčka (18.00h) i Obala Slonovače – Japan (03.00), kao i utakmice Grupe D Urugvaj – Kostarika (21.00) i Engleska - Italija (00.00).00:30 - Van Persi: Nema opuštanjaReprezentativac Holandije Robin Van Persi rekao je da njegova ekipa treba da uživa u ubedljvoj pobedi nad Španijom (5:1), ali da ne sme da se opusti jer još nije obezbedila plasman u drugu rundu Svetskog prvenstva. "Često prestanete posle dva ili tri gola, ali mi smo išli dalje i dalje i dalje. Izjednačili smo u pravom trenutku i na vreme poveli. Sada možemo da uživamo, ali moraćemo da budemo oprezni jer još nismo prošli u narednu rundu", rekao je Van Persi. Holandija će u sledećem kolu Grupe B igrati protiv Australije, dok će se Španija sastati sa Čileom. 00:15 - Del Boske: To je sport

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente Del Boske rekao je da je Holandija bila bolji rival i da je zasluženo pobedila. "To je sport, moraćemo da prihvatimo ovaj poraz. Holandija je bila bolja od nas u drugom poluvremenu. Moramo da priznamo da su bili bolji", rekao je Del Boske. Holandija je deklasirala Španiju sa 5:1 u prvom kolu Grupe B.23:50 - Španski mediji: Holanđani nas ismejali Španski mediji osuli su veliku paljbu na fudbalere koji su na startu Svetskog prvenstva u Brazilu deklasirani od strane Holandije sa 5:1, iako su imali vođstvo do 44. minuta utakmice."Football Espana" i "Marka" bili su jednoglasni, pa su na izveštaj sa utakmice "crvene furije" i "lala" stavili su naslov "poniženje", dok je "Mundo deportivo" istakao da je Holandija ismejala špansku selekiju sa pet golova. "Sport.es" je bio još kritičniji od svih ostalih španskih medija, pa je velikim slovima napisao "najgora noćna mora" iznad teksta.

23:13 - FIFA: Nišimura nije pogrešio

Fifina komisija za suđenje stala je u obranu japanskog sudije Juišija Nišimure koji je dosudio sporni jedanaesterac na otvaranju SP između Brazila i Hrvatske (3:1). Šef komisije Švajcarac Masimo Busaka izjavio je kako je "Nišimura dosudio ono što je video", a to je kontakt hrvatskog igrača Dejana Lovrena i brazilskoga napadača Freda, i da zato nije napravio grešku.

23:00 - Sušić ne zna da li će Mesiju odrediti posebnog čuvara!Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić rekao je da još ne zna da li će odrediti jednog čuvara za Lionela Mesija u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu. BiH se na Mundijal u Brazilu plasirala igrajući ofanzivno, a Sušić tokom kvalifikacija nije odustajao od napadačke taktike bez obzira na protivnike. Pa čak i kada je to Argentinac Mesi, četvorostruki najbolji igrač sveta.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:20 - Fred nema dilemu: Bio je penal!

Brazilski fudbaler Fred rekao je da je jasno da je bilo penala u korist domaćina protiv Hrvatske na otvaranju Svetskog prvenstva. Fred je u video snimku koju je objavio Fudbalski savez Brazila rekao da je penal bio "čist" i da ga je Dejan Lovren sprečio da uđe u gol šansu jer ga je uhvatio za rame. Televizijski snimak pokazao je da je bilo minimalnog kontakta između Freda i Lovrena, ali je japanski arbitar Juići Nišimura dosudio penal kada je brazilski napadač pao.

21:55 - Lažne ulaznice na otvaranju SPSvetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da 50 ljudi nije moglo da uđe na otvaranje Svetskog prvenstva u Brazilu jer su imali lažne ulaznice. Direktor marketinga FIFA Tjeri Vejl kazao je da je reč o "profesionalnim falsifikatima", a ne "jeftinim imitacijama napravljenim u fotokopir mašini". Prema njegovim rečima, u Brazilu ima još mnogo takvih ulaznica.

21:33 - Luis Suarez propušta prvi meč Selektor fudbalera Urugvaja Oskar Tabarez rekao je da je Luis Suaraz još uvek neizvestan za meč protiv Kostarike.

20:50 - LEKAR FRANCUSKE: Riberiju nisu dali da se oporavi, primio je više od 30 injekcija Lekar selekcije Francuske Frank de Gal otkrio je da njegov imenjak Riberi ima hroničnu povredu leđa, koju su lekari Bajerna iz Minhena pokušali da reše davanjem injekcija, i da zbog toga neće nastupati na Mundijalu. "Frank nije uspeo da izleči hroničnu povredu leđa jer je ove sezone dobio više od 30 injekcija u tom predelu i što su lekari u Bajernu sve rešavali na taj način. Umesto da se leči pravilno, u Minhenu su ga bockali svaki čas i slali na teren. Ja nisam ni guru, ni čarobnjak da ga oporavim. Mora da prođe vreme", rekao je de Gal.

20:41 - Vujošević navija za Brazil, a Radonjić neće pratiti SPTrener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da navija za Brazil na SP u fudbalu, ali je naveo da će mečeve pratiti po završetku finalne serije s Crvenom zvezdom. S druge strane, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić tvrdi da neće pratiti dešavanja na fudbalskom Mundijalu

20:27 - Pogledajte avione fudbalskih reprezentacija Argentine, Belgije i Španije.

20:00 - Golman Urugvaja razočaran uslovima u Brazilu

Golman reprezentacije Urugvaja Fernando Muslera još jedan je od fudbalera koji je imao neprijatno iskustvo na Svetskom Prvenstvu u Brazilu. Naime, Muslera je na Tviteru objavio fotografiju svog kreveta koji je prekriven mravima. "Pogledajte šta me je probudilo u dva sata ujutru. Sva sreća pa postoje anti alergijska sredstva. Katastrofa", napisao je Muslera. Očigledno je da u Brazilu nije sve spremno iako je Mundijal već uveliko počeo.19:12- FIFA suspendovala Bekenbauera na 90 danaNemačkoj fudbalskoj legendi Francu Bekenbaueru zabranjeno je vršenje svih fudbalskih aktivnosti u roku od 90 dana zbog odbijanja saradnje u istrazi kandidature Katara za domaćina svetskog prvenstva 2022. godine. Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je Bekenbauer suspendovan na zahtev tužioca Etičkog odbora te organizacije Majkla Garsije.

18:15 - Pogledajte kako Džerard vidi stadion na kom će igrati Italija i Engleska

Engleski fudnbalski reprezentativac Stiven Džerard postavio je na Tviter fotografiju okoline stadiona, Manaus na kojem će se sastati Engleska i Italija

17:10 - Tokom prve utakmice na SP 58 miliona postova na FBNa društvenoj mreži Fejsbuk je tokom prve utakmice na Svetskom prvenstvu u fudbalu između Brazila i Hrvatske objavljeno 58 miliona objava tim povodom, pet puta više nego tokom ovogodišnje ceremonije dodele filmske nagrade Oskar. Fejsbuk je saopštio da je većina tih postova bila vezana za prvi gol Brazila kojim je Nejmar izjednačio rezultat na 1:1, a da se veliki deo postova odnosio i na Nejmarov drugi gol, koji je postigao iz sumnjivo dosuđenog penala. 16:00 - Ćorluka: Sudio nam je čovek koji ne zna engleskiHrvatski fudbaler Vedran Ćorluka kazao je danas da je, posle suđenja na prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu, jasno da niko neće moći da pobedi Brazil. "Nakon ove utakmice bi najbolje bilo da se Brazilcima odmah uruči trofej svetskog prvaka, pa da mi svi ostali možemo kući", kazao je Ćorluka.On je japanskom sudiji zamerio i na komunikaciji s igračima. "Upravo je neverovatno da je on sve vreme s igračima komunicirao na japanskom. Meni je zapravo nepojmljivo da prvu utakmicu prvenstva sudi čovek koji ne govori engleski ili bilo koji drugi međunarodni jezik", kazao je Ćorluka.

15:00 - Pogeldajte spot kojim se Amerikanci hrabre pred start svoje ekipe na Svetskom prvenstvu

http://www.youtube.com/watch?v=6pjliE37ENY

14:12 -Vreo doček za RonaldaAndresa Urah iz Brazila, novinarka, model i TV lice, koja je, kako tvrdi, godinama zaljubljena u Ronalda, dočekala je Portugalca specijalno obučena.

13:43 - Bivši nemački sudija: Suđenje na SP je sramotnoBivši fudbalski arbitar Nemac Markus Merk rekao je danas da je suđenje na prvoj utakmici Svetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske bilo "sramotno" i dodao da Japanac Juiči Nišimura nije trebalo da deli pravdu na utakmici od velike važnosti. "To je Svetsko prvenstvo, prvi meč na velikom takmičenju, Nišimura nije trebalo da sudi tu utakmicu. On je najmanje kriv, dobar je čovek. Po svim merilima on i treba da sudi na Mundijalu, ali ne i na prvoj utakmici. Ovde treba kritikovati Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) i njenu komisiju", rekao je Merk.

13:02 - Fenomenalna reklama: Čileanski rudari koji su pobedili smrt podržali svoj nacionalni tim

http://www.youtube.com/watch?v=4ZHwdI3bh9Q

12:19 - Pogledajte mapu tvitova tokom meča Brazil - Hrvatska

Mapa tvitova

11:31 - Rambo Petković: Brazil nije bio na očekivanom nivou

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Najbolji stranac u istoriji brazilskog fudbala, Dejan Rambo Petković, rekao je danas da očekuje da pobeda protiv Hrvatske (3:1) podigne moral domaćinu Svetskog prvenstva, iako nije imepresioniran igrom izabranika Luisa Felipea Skolarija na startu takmičenja."Prevelika očekivanja nacije dovela su do toga da Brazil nije bio na nivou koji priželjkujemo, ipak pobeda je najvažnija i ona će dati moral i samopouzdanje ekipi. Igra nije bila prikladna, Skolarijevi izabranici nisu bili superiorni u odnosu na Hrvatsku. Rezultat od 3:1 je možda prevelik, jer nisu bili toliko bolji", rekao je Petković Tanjugu.On je istakao da je japanski sudija Juiči Nišimura pogrešio kada je dosudio penal za Brazil posle starta Lovrena nad Fredom."Penal je preokrenuo utakmicu, to je velika greška sudije. Golman Hrvatske Pletikosa je bio ispod svog nivoa. On je iskusan golman i morao sva tri gola da odbrani", rekao je Petković.

11:20 - Hrvati palili zastave Bosne u KiseljakuPoraz od Brazila teško je pao navijačima Hrvatske iz Kiseljaka pošto su posle meča zapalili pet zastava Bosne i Hercegovine.11:12 - Nejmar: Ostvario mi se san

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brazilski fudbalski reprezentativac Nejmar, dvostruki strelac u pobedi nad Hrvatskom na Svetskom prvenstvu, rekao je danas da je pobeda na početku takmičenja "ostvarenje sna". "Srećan sam više nego što sam sanjao da ću biti... Početi ovakvom pobedom takmičenje na Svetskom prvenstvu je san. Ceo tim zaslužuje pohvale jer je uspeo da ostane miran i preokrene stvari", rekao je Nejmar.

10:48 - Nejmar prekinuo post brazilskih "desetki" dug 12 godinaPunih 12 godina Brazilci su čekali da igrač sa brojem 10 postigne pogodak na Svetskom prvenstvu. Posle Rivalda 2002. godine, to je na meču protiv Hrvatske pošlo za nogom Nejmaru.

10:36 - Španija i Holandija u reprizi finala od pre četiri godineCentralni meč dana je svakako duel Španije i Holandije. U pitanju je repriza finala od pre četiri godine kada je "Crvena furija" golom Inijeste postala svetski prvak. Podsetite se tog meča.

http://www.youtube.com/watch?v=ufierZ_roW4

10:32 - Sudija Junići Nišimura je postao glavna internet atrakcija

http://www.youtube.com/watch?v=jGB8oi1ozjE

09:59 - Pogledajte zanimljiv animirani film o meču Brazila i Hrvatske

http://www.youtube.com/watch?v=bQx8rPSvgzk

09:32 - Kaka snimio gol Nejmara iz penala

09:00 - Brazil savladao Hrvatsku, Hrvati besni na sudiju

Prvu utakmicu na 20. Svetskom prvenstvu odigrale su reprezentacije Brazila i Hrvatske. Brazil je slavio sa 3:1, ali su u taboru Hrvatske prilično ljudi na sudiju Nišimurija iz Japana zbog dosuđenog penala za Brazil pri rezultatu 1:1. Golove i statistiku sa ovog meča pogledajte OVDE

08:45 - Na programu utakmice A i B grupeFudbaleri Meksika i Kameruna odigraće danas od 18.00 prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Brazilu. To će biti drugi meč u Grupi A i prvi na programu u petak. Od 21.00 igra se prvi derbi šampionata, u kome branilac titule Španija igra u Grupi B protiv Holandije u reprizi finala sa prošlog šampionata. Tačno u ponoć počinje duel Čila i Australije, takođe u Grupi B.

08:30 - EKSKLUZIVNO NA KURIRU: Pratite SP u Brazilu uz vrhunsku tehnologiju!

Kako je protekao prvi dan na Svetskom prvenstvu možete pročitati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track