Menadžeri su nam upropastili fudbal!

Šta posle Zagreba

Menadžeri su nam upropastili fudbal!

Fudbal -
Kurir istražuje da li u reprezentaciji igraju najbolji ili štićenici fudbalskih agenata Ramadanija i Bertija

Zar nemamo bolje?Fudbalska reprezentacija trebalo bi da predstavlja najbolje što jedna zemlja ima, ali da to nije uvek slučaj, najbolji je primer srpski nacionalni tim.Dotakli smo dnoMesecima osporavani izbor selektora Siniše Mihajlovića povod je za raspravu i nakon još jednog blamiranja „orlova“, na Maksimiru protiv Hrvatske. Bezidejnu igru najlakše je pripisati selektoru i njega označiti kao krivica, ali činjenica je da u timu nema pojedinaca koji su po dosadašnjem učinku zaslužili da se nađu u timu.Kao i u prethodnim kvalifikacionim mečevima, okosnicu tima činili su igrači koje zastupa kontroverzni agent Fali Ramadani. Međutim, da osim njega veliki uticaj na sastav ekipe ima i Italijan Serđo Berti, smatra Zvezdan Terzić. Predsednik OFK Beograda Terzić u razgovoru za Kurir tvrdi da je naš fudbal dotakao dno.- Naravno da sam razočaran onim što sam video u Zagrebu. Ne pamtim kad smo bili ovako slabi i bez ideja. Kategorično tvrdim da u našoj selekciji ne igraju najbolji igrači. Ne može niko da me ubedi da nema mesta za Nemanju Matića i Adema Ljajića, a smatram da su oni najbolje što trenutno imamo. Oni nisu na spisku iako u svojim klubovima briljiraju - kazao je Terzić.Berti vuče konceBivši prvi čovek srpskog fudbala smatra da je italijanski menadžer Serđo Berti glavni krivac za to što neki fudbaleri igraju iako to ne zaslužuju svojim partijama.- To nema veze s Falijem Ramadanijem, već je najveća odgovornost na Serđu Bertiju. Ne želim da pričam o Siniši Mihajloviću i Tomislavu Karadžiću, ali ovo što se dešava našem fudbalu u poslednje tri-četiri godine je katastrofa, dotakli smo dno. Stvarno, ne znam čemu sve ovo vodi. Najlakše je reći da preuzimam odgovornost, ali šta od toga ima srpski fudbal. To je klasična patetika i takvim pristupom nećemo ništa uraditi.

Zvezdan Terzić deprimiran nakon meča u Zagrebu
Zvezdan Terzić deprimiran nakon meča u Zagrebu

Smešna priča o podmlađivanju ekipeZvezdan Terzić kaže da ne zna šta znači podmlađivanje generacije te da je to samo izgovor za neuspehe.- To je smešno. Filip Đuričić je odličan igrač, ali ne zato što je mlad, nego zato što zna da igra fudbal. Mladi hrvatski igrač Kovačić je u meču sa Srbijom pokazao kvalitet, a bio je najmlađi na terenu - zaključio je Terzić.

Ramadanijevi „orlovi“Matija Nastasić - Man. sitiAleksandar Ignjovski - VerderAlen Stevanović - TorinoLjubomir Fejsa - OlimpijakosFilip Đorđević - NantMarko Šćepović - PartizanBertijevi „orlovi“Aleksandar Kolarov - Man. sitiSiniša Mihajlović – selektor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track