NIŠTA IH NE MOŽE ZAUSTAVITI: Boston ponovo trči posle prošlogodišnjeg terorističkog napada

Da se ne zaboravi

NIŠTA IH NE MOŽE ZAUSTAVITI: Boston ponovo trči posle prošlogodišnjeg terorističkog napada

Ostali sportovi -
Organizatori Bostonskog maratona i žitelji tog grada odlučni su u nameri da ove godine svima pokažu da ih ništa ne može zaustaviti

BOSTON – Prošlogodišnji Bostonski maraton ostaće upamćen po velikoj tragediji i terorističkom napadu, ali to neće uticati na organizaciju te čuvene trke. Organizatori te sportske manifestacije i žitelji Bostona odlučni su u nameri da ove godine svima pokažu da ih ništa ne može zaustaviti. Očekuje se rekordan broj učesnika, koji će tako još jednom odati poštu nevinim žrtvama. Tokom prošlogodišnje trke, koja je održana 15. aprila, eksplodirale su dve bombe koje su ubile tri i ranile 264 osobe.

Međutim, posle velike tragedije, organizatori Bostonskog maratona žele da pokažu da su žitelji tog grada ujedinjeni i nikad jači. U sklopu promocije ovogodišnje trke oni su napravili inspirativni video s naslovom "Mi ćemo trčati" (We will run).Bostonski maraton na programu je 21. aprila i to će biti njegovo 118. izdanje. Prva trka održana je daleke 1897. godine, pa je to najstariji marathon na svetu.

http://www.youtube.com/watch?v=TXSOSSGJYO0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track