Mića Megatrend: Pronašao sam doktorat iz Londona dovodim i svedoka!
Foto: Zorana Jevtić

Preokret

Mića Megatrend: Pronašao sam doktorat iz Londona dovodim i svedoka!

Društvo -
Dobio sam za 40 minuta svu dokumentaciju, kaže Jovanović. Od pet članova komicije koji su bili na odbrani doktorata, jedan je živ i on dolazi sa mnom, rekao je Jovanović

LONDON - Jovanović je rekao da je pronašao svu neophodnu dokumentaciju kojom će dokazati da je doktorirao u Londonu.

Dobio sam za 40 minuta svu dokumentaciju, kaže Jovanović. Od pet članova komicije koji su bili na odbrani doktorata, jedan je živ i od dolazi sa mnom, rekao je on.

On je istakao da je u roku od "40 minuta uspeo da dobije ono što što su tri naša naučnika tražila 11 dana". Ipak, kako je naveo nije odustao od odluke da podnese ostavku na mesto rektora Univerziteta Megatrend. Kako je rekao, ta odluka nije donesena iz moralnih razloga.

"Posle 38 godina moje uspešne karijere, ja sam došao sada, dve godine pred penziju, da se pravdam za doktorat jedan i drugi, i za sve - za moju uspešnu karijeru", rekao je Jovanović.

Podsetimo, nakon što su Jovanovićev londonski doktorat osporili srpski naučnici iz Engleske, koji su na sajtu "Peščanik" objavili tekst u kom navode da nisu uspeli da uđu u trag disertaciji rektora Megatrenda iz 1983. godine, ministar Srđan Verbić objavio je da na Londonskoj školi ekonomije nema doktorskog rada rektora Megatrenda Miće Jovanovića i pozvao ga da podnese ostavku.

Informacijom da rektor Jovanović nema londonski doktorat bili su iznenađeni zaposleni na Univerzitetu Megatrend. Slučaj Jovanovićeve disertacije dospeo je u javnost u danima nakon što je na sajtu "Peščanika" dovedena u pitanje doktorska disertacija ministra policije Nebojše Stefanovića.

Megatrend i Stefanović su u nekoliko navrata odbacivali optužbe, a juče je Senat Megatrenda saopštio da nema razloga za postupak postupka za poništenje njegove diplome, dok je Stefanović rekao za Nedeljnik da ništa nije plagirao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track