Mihajlović: SNS ne steže kaiš, već sprečava rasipanje!
Foto: Dado Djilas

Stabilizovati finansijsku situaciju

Mihajlović: SNS ne steže kaiš, već sprečava rasipanje!

Politika -
Solidarni porez je privremena mera koju moramo da izdržimo jer smo, na žalost, nasledili zemlju koja je bila u finansijskom kolapsu, navela je potpredsednica SNS

SOMBOR - SNS ne vodi politiku stezanja kaiša, već politiku smanjenja troškova i prestanka rasipanja, izjavila je danas ministar energetike i potpredsednik SNS Zorana Mihajlović i dodala da je "solidarni porez" privremena mera.

"Ta priča da je sada na sceni samo stezanje kaiša ne stoji", rekla je Mihajlović i ukazala da je svuda uspostavljena racionalizacija i smanjenje trošenja, što je slučaj i sa solidarnim porezom, kao privremenom merom.

"Tu meru moramo da izdržimo, jer smo na žalost nasledili zemlju, koja je bila finansijskom kolapsu", rekla je Mihajlović novinarima u Somboru.

Ona nije precizirala koliko će solidarni porez biti na snazi, i navela da ta procena sledi.

"Racionalizacija troškova nije samo pitanje solidarnog poreza za zaposlene u državnoj upravi i javnim preduzećima, gde su plate više nego u privatnom sektoru, nego je pitanje i toga što je država prestala da daje garancije na kredite, a napravljeni su i prioriteti u investicijama", istakla je Mihajlović.

"Ne radimo sve ono što želimo, nego ono što moramo", konstatovala je ona, ističući da je vlada kada je sačinjena prvo morala da stabilizuje finansisku situaciju.

"Nije moguće pričati o tome (stezanju kaiša), i medijski to sada koristiti, u kampanji. U redu, to rade neki političari, ali moramo biti iskreni i moramo da zaustavimo rasipanje novca", istakla je Mihajlović i dodala, da se to odnosi i na EPS i na ostala javna preduzeća.

Ona je navela da je EPS nekoliko puta predlagao svoj godišnji plan poslovanja, koji nije prihvaćen, dok god nisu smanjili troškove za nekoliko milijardi dinara, te će zbog toga taj plan tek sledece nedelje biti na vladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track