Mihajlovićeva: Izložena sam napadima kao žena
Foto: Tanjug

Napadi po rodnoj pripadnosti

Mihajlovićeva: Izložena sam napadima kao žena

Politika -
Od mene se očekuje da se ljubim sa direktorom javnog preduzeća kao rešenje za odbijanje restrukturiranja kompanije čija očajna finansijska situacija ugrožava ne samo izgradnju Južnog toka već i onemogućava izgradnju gasovoda Niš-Dimitrovgrad i direktno utiče na energetsku bezbednost Srbije, napisala je ministarka na svom Fejbuku

BEOGRAD - Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je preko medija izložena učestalim napadima čija je zajednička karakteristika vređanje po rodnoj pripadnosti.

Mihajlovićeva je na Fejsbuk stranici napisala da je izložena diskreditacijama koje nemaju veze sa političkom borbom ili kritikom rada već su usmerenim na njenu ličnost, pripadnost ženskom rodu i njen izgled.

"Svakako bih volela da vidim da li bi se ovakve kritike upućivale da je na mom mestu na primer, Aleksandar Vučić ili neki drugi muškarac iz vrha države", napisala je Mihajlovićeva i istakla da se neće povući i pored svih napada kojima je izložena.

Kao primere napada navela je nerargumetovane tvrdnje ruskog analitičara da sabotira gasni sporazum Srbije i Rusije, kritike političkog protivnika koji joj je bez zahteva davao savete o izgledu.

"Od mene se očekuje da se ljubim sa direktorom javnog preduzeća kao rešenje za odbijanje restrukturiranja kompanije čija očajna finansijska situacija ugrožava ne samo izgradnju Južnog toka već i onemogućava izgradnju gasovoda Niš-Dimitrovgrad i direktno utiče na energetsku bezbednost Srbije", napisala je Mihajlovićeva.

Ministarka je ocenila da se u napadima na nju umesto argumenata i relevantnih informacija koriste stereotipi kroz koje se vrši ponižavanje, diskreditacija i diskvalifikacija sa ciljem da čestim ponavljanjem to postane opšte mesto.

Foto: Printskrin Facebook
Foto: Printskrin Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track