Mihajlovićeva: Ne idem u Rusiju da bih peglala odnose

Ministarka putuje u Moskvu

Mihajlovićeva: Ne idem u Rusiju da bih peglala odnose

InfoBiz -
Cilj njene posete jeste što efikasniji i bolji odnosi sa Ruskom Federacijom, kaže šefica resora energetike

BEOGRAD - Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović otputovaće naredne nedelje u Moskvu na ranije zakazani sastanak, ali ne da bi ispravljala dokument Vlade Srbije od 9. avgusta, koji se tiče strategije razvoja NIS, već da bi unapredila odnose sa Ruskom Federacijom.

Ne idem da bih bilo šta "peglala", jer to ne radim, rekla je Mihajlovićeva, objasnivši da je cilj njene posete "što efikasniji i bolji odnosi sa Ruskom Federacijom".

Dokument koji se tiče strategije razvoja NIS, prema navodima medija, bio je razlog što se predsednik Srbije Tomislav Nikolić izvinjavao prošle nedelje svom kolegi Vladimiru Putinu. Mihajlovićeva je objasnila da je planirano da u Moskvi razgovara o budućim infrastrukturnim projektima, energetskoj efikasnosti zemlje, ali potvrdila da će Srbija ispuniti sve svoje obaveze koje se odnose na dugove Srbijagasa prema NIS od oko 200 miliona evra.

Upitana šta konkretno znači njena najava da će se dokument Vlade o NIS unaprediti i da li to znači da nije dovoljno dobar, Mihajlovićeva je rekla da se unapređuju i mnogi drugi dokumenti, pa joj nije jasno zašto ne bi i ovaj. Ako sama mogu da poboljšavam Uredbu o zaštiti kupaca, ne vidim zašto ne bih mogla i polazne osnove za ponašanje srpskog akcionara u NIS koji ima više od 29 odsto vlasništva, rekla je Mihajlovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track