MIHAJLOVIĆEVA POZIVA KINEZE: Gradite industrijsku zonu kod Uba
Foto: Zorana Jevtić

Poslovna zona Stublenica

MIHAJLOVIĆEVA POZIVA KINEZE: Gradite industrijsku zonu kod Uba

InfoBiz -
Kineski partneri su izrazili i želju da učestvuju u poslovima hitne obnove energetskih postrojenja koja su oštećena u poplavama koje su zadesile Srbiju

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pozvala je jednu od najvećih kineskih energetskih korporacija "Sinomah" da što pre krene u realizaciju projekta industrijske zone Stublenica na teritoriji opštine Ub, koja će se nalaziti u neposrednoj blizini Koridora 11 i obećala podršku vlade.

Mihajlovićeva je izrazila zadovoljstvo što je ta korporacija zainteresovana za taj projekat, o čemu je več potpisan Memorandum o razumevanju sa opštinom Ub, objavljeno je na sajtu ministarstva. Ona je pre nekoliko dana u Vladi Srbije razgovarala sa delegacijom kineske korporacije o realizaciji projekta "Poslovna zona Stublenica", učešću ove kompanije u saniranju posledica poplava na privrednim kapacitetima u Srbiji, kao i drugim projektima za koje su zainteresovane obe strane.

Potpredsednica vlade je obećala da će vlada u okviru svojih mogucnosti pružiti svaku vrstu podrške i pomoći. Predstavnici kineske korporacije izrazili su interesovanje da ovaj projekat bude podignut na državni nivo, a da se o njegovoj što uspešnijoj i bržoj realizaciji brine mešoviti kinesko - srpski komitet.

Kineski partneri su izrazili i želju da učestvuju u poslovima hitne obnove energetskih postrojenja koja su oštećena u poplavama koje su zadesile Srbiju. Na sastanku, kome je prisustvovao i predstavnik opštine Ub Darko Glišić, dogovoreno je da u narednom periodu budu intenzivirani kontakti na realizaciji projekata, a posebno u oblasti infrastrukture i energetike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track