Mihajlovićeva: Sad su na potezu koalicioni partneri
Foto: Tanjug

Rekonstrukcija

Mihajlovićeva: Sad su na potezu koalicioni partneri

Društvo -
Predložili smo u cilju veće efikasnosti da mora doći do podele Ministarstva finansija i privrede, jer pred nama je toliko posla i toliko ozbiljnih stvari u ekonomiji, da to ne može biti zajedno, kaže ministarka

ŠABAC - Ministarka energetike i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da su posle odluke njene stranke o smeni svojih ministara sada na potezu koalicioni partneri i posebno naglasila da Ministarstvo finansija i privrede mora biti podeljeno radi veće efikasnosti rada i u sektoru finansija i u sektoru privrede.

Srpska napredna stranka je predložila promenu praktično polovine svojih ministara, i to sada očekuje i od koalicionih partnera, rekla je Mihajlović novinarima u Šapcu, gde danas boravi kako bi u neposrednom razgovoru s građanima razgovarala o njihovim problemima vezanim za resor koji vodi.

"Na potezu su sada naši koalicioni partneri", rekla je ministarka i izrazila očekivanje da će proces rekonstrukcije dati rezultat koji se očekuje:

"Ukoliko to bude onako kako mi želimo, a to je svakako da se vlada stvarno rekonstruiše i da krenemo da se bavimo ekonomskim aktivnostima, jer ekonomija jeste sada na prvom mestu, i mi hoćemo jednu naprednu i modernu Srbiju, onda možemo očekivati da se Zakon o ministarstvima uradi sredinom ili pred kraj avgusta, i onda možemo pred parlament", navela je ona.

Mihajlović je istakla da se snaga jedne stranke "upravo vidi onda kada ona pokuša i uspe da pobedi samu sebe": "Mislim da je SNS posle svog Glavnog odbora juče upravo pobedila samu sebe kao najjača stranka. Nismo tlačili, nismo mučili one koji su slabiji, niti druge stranke, mi smo predložili praktično pomeranje polovine naših ministara i to je ono što očekujemo i od naših koalicionih partnera", navela je ona.

"Predložili smo u cilju veće efikasnosti da mora doći do podele Ministarstva finansija i privrede, jer pred nama je toliko posla i toliko ozbiljnih stvari u ekonomiji, da to ne može biti zajedno", naglasila je Mihajlović.

Upitana da li činjenica da konferenciju povodom godinu dana rada vlade drže samo Ivica Dačić i Aleksandar Vučić znači da URS više neće biti u vladi, Mihajlović je rekla da oni to čine kao premijer i prvi potpredsednik vlade, jer je na današnji dan prošle godine aktuelna vlada izglasana u parlamentu.

Ona je navela i da o izlasku URS-a iz vlade nije doneta nikakva odluka na Glavnom odboru SNS-a juče , i da će o o onome što će uraditi URS-a odlučivati predsedništvo te stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja