Mihajlovićeva: Sigurno nećemo vladati sami, a s kim ćemo ne znam
Foto: Tanjug

Nema krize vlade

Mihajlovićeva: Sigurno nećemo vladati sami, a s kim ćemo ne znam

Politika -
Mi želimo da se brže radi, a cilj nam je da imamo pravce kuda idemo. Jedan od njih je svakako borba protiv kriminala i korupcije, a druga su reforme, rekla je ministarka

BEOGRAD - Ministarka energetike Srbije i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da Vlada Srbije nije u krizi i da sva ministarstva rade svoj posao. Mihajlovićeva nije želela da komentariše da li SNS stoji iza stavova ministra privrede Srbije Saše Radulovića, koji je rekao da bi povlačnje iz procedure zakona o radu, o stečaju i o privatizaciji značilo odustajanje od reformi.

"Vlada radi svoj posao, sva ministarstva rade svoj posao i ja gotovo ništa ne mogu da uradim ako nemamo odličnu komunkaciju sa svim ministarstvima, između ostalih i sa ministarstvima finansija i privrede", kazala je ona novinarima.

Na pitanje da li SNS može da nastavi saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) Mihajlovićeva je zatražila preciziranje da li se pitanje odnosi na to da li moguće da budu izbori pa da SNS i SPS nastave saradnju ili da li postoji kriza Vlade. Nakon toga je navela da nema krize Vlade.

"Ako budu raspisani vanredni parlamentarni izbori ne znam da li ćemo i sa kim ćemo ući u koaliciju i ne znam da li je to SPS ili bilo ko drugi. Znam sigurno da nećemo vladati sami jer nije to cilj SNS. Cilj je da imamo određene naše pravce kuda idemo - jedno je borba protiv kriminala i kourpcije, drugo su reforme", naglasila je Mihajlovićeva. Ona je kazala i da 31. decembar 2014. godine mora da bude dan kada će se reći da je završeno sve što se tiče preduzeća u restukturiranju, da su usvojeni svi potrebni zakoni i da se ide napred.

Odgovarajući na kritike i zahtev opozicione Demokratske stranke (DS) za njenu smenu zbog problema sa zagađenjem vode za piće u Užicu, Mihajovićeva je istakla da se cela država Srbija "sjatila u Užice da reši problem koji nije rešavan svih prethodnih godina". Ona je rekla da je mala hidroelektrana jedan od uzročnika problema sa zagađenjem vode za piće u Užicu, a suvlasnik te elektrane je jedan od visokih funkcionera DS Aleksandar Ćirilović i da je u trenutku davanja dozvole za taj objekat bio predsednik saveta za energetiku DS.

"Gospoda iz DS bar sada treba pošteno da kažu da je direktor Republičke direkcije za vode (Aleksandar Prodanović), takođe iz DS dao vodnu saglasnost za tu malu hidroelektranu, iako je imao negativno mišljenje Srbijavoda", rekla je Mihajlovićeva. Na pitanje da li je izložena napadima DS jer je mogući kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, Mihajlovićeva je kazala da je to više pokušaj DS da napadima na druge u stvari ne govori o onome što jeste ili nije uradila.

Ona je kazala da je predsednik DS i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas "privatizovao Beograd" i izrazila nadu da će ga građani Beograda kazniti zbog toga na izborima. "Činjenica je da mi kao građani Beograda imamo vrlo malo koristi od svega onoga što je bivši gradonačelnik radio", istakla je Zorana Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track